MİLLİ MÜCADELE KAHRAMANINA ANIT MEZAR

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 12 Kasım 2012 00:00
MİLLİ MÜCADELE KAHRAMANINA ANIT MEZAR
İlkadım Belediyesi, Kavak'lı milli mücadele kahramanlarından Canbolat oğlu Berzak Ekrem Bey'e ölümünden 93 yıl sonra sahip çıktı
İLKADIM BELEDİYESİ KAVAKLI MİLLİ MÜCADELE KAHRAMANINA ANIT MEZAR YAPTI. AY VE YILDIZLI ANIT MEZAR

 - MİLLİ MÜCADELE KAHRAMINI CANBOLAT’A ANIT MEZAR

-İLKADIM, KAVAKLI MİLLİ MÜCADELE KAHRAMANINA ANIT MEZAR YAPTI.

İlkadım Belediyesi, Kavak'lı milli mücadele kahramanlarından Canbolat oğlu Berzak Ekrem Bey'e ölümünden 93 yıl sonra sahip çıktı

İlkadım Belediyesi, KADEF ve Burs Kavaklılar Derneği’nin ortaklaşa yürüttüğü çalışmaya destek vererek, anıt mezarı şanına yakışan güzellikte yaptıran Başkan Demirtaş, Canbolatoğlu Ekrem Bey’in aziz hatırasına yaşattı. 

Anıt mezarın açılış töreni saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Okunan istiklal marşının ardından Canbolat oğlu Ekrem Bey’in anıt mezarının  açılışı  dualar yapılarak ziyaretçilerine açıldı. Açılışa, Samsun Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç, Samsun Garnizon Komutanı Mehmet Göktan, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Kavak Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, KADEF Başkanı Op. Dr. Yılmaz Karagöz,  , İlkadım Belediyesi Meclis Üyeleri, İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcıları Burhan Taş, Ahmet Seven, Başkan Danışmanı Musa Demircan, Özel Kalem Müdürü Nevzat Özenç, Av. Atakum Kavaklılar Dernek Başkanı Altan Sökmen, Kavak Köy Dernek Başkanları, Kavak Köy Muhtarları, Siyasi Partilerin Temsilcileri, Canbolatoğlu Ekrem Bey’in torunu Aydın Özcan ve akrabaları ile çok sayıda vatandaş katıldı.       

Açılışta konuşan KADEF Başkanı Op. Dr. Yılmaz Karagöz, Canbolatoğlu Ekrem Bey’in anıt mezarının yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün ise, “ Kavak’ın Milli Mücadele kahramanı Canbolatoğlu Ekrem Bey ve Dünya Güreş Şampiyonu Milli Güreşci Yaşar Doğu gibi nice büyük şahsiyetler yetiştirmiştir. Biz Kavaklılar onların aziz hatıralarını her platformda yaşatacağız.” dedi   

Kavak’ın Karlı köyünde diken ve çalılıklar arasındaki mezarının anıt mezara dönüştürülmesini sağlayan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “ Adını Mustafa Kemal Atatürk’ün attığı adımdan alan bir ilçenin  belediye başkanı olarak, Kurtuluş Mücadelesi yıllarında büyük kahramanlık örneği gösteren Kavak'lı milli mücadele kahramanı Canbolat oğlu Berzak Ekrem Bey'in aziz hatırası için mezarın burçlarına şanlı bayrağımızın  sembolleri olan ay ve yıldızı kondurduk. Yüreği bağımsızlık ateşi ile çarpan Canbolatoğlu Ekrem Bey, Milli Mücadele yıllarında Mustafa Kemal Atatürk’ü  emrindeki 200 atlı ile rum çetelerine karşı korumuş, adamları ile Kavak'tan Havza'ya götürmüştür. Emrindeki adamlarla yıllarca Türk köylerini Rum çetelerinden korumuş, ne yazık ki, haziran ayının bir yaz sıcağında Bükçeğiz köyü yakınındaki Rum Köyü Güllücağız'da, Rum çeteleri ile yaptığı çatışmada şehit düşmüştür. Canbolatoğlu Ekrem Bey’in aziz hatırasını rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi

2013’te çok geniş kapsamlı ve katılımlı “Ata Yolu’ndan Kavak’a” adlı tarihi yürüyüşü, İlkadım’dan başlatarak, Kavak’a oradan da ve Havza’ya kadar sürdürerek bu yürüyüşe tarihi bir kimlik kazandıracaklarını ifade eden Başkan Demirtaş, “ Bu yürüyüşü Kavak’tan Havza’ya kadar götürme arzusunda olduklarını, bu etkinlik kapsamında bu mücadelede yer alan Canbolatoğlu Ekrem Bey gibi bir çok vatan kahramanımızın da aziz hatıralarını yad etmiş olacağız.” diye konuştu.     

Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç ise, “ Tarih sahnesinde gösterdiği kahramanlıkla ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün  Milli Mücadele yıllarında koruma görevini üstlenerek, ‘200 atlımla emrinizdeyim Paşam’ diyerek, Rum çetelerine karşı güvenliği sağlamış, sarsılmaz inancı ve kırılmaz cesareti ile kahramanlık örneği gösteren Canbolatoğlu Ekrem Bey’in minnet ve saygıyla anıyorum. Ruh şad olsun” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.