• İHSANBAŞKAN

Mahmut Demir'e söz verdiler: Yanındayız Şampiyon

GÜNDEM Haber Girişi : 04 Ağustos 2021 21:34
Mahmut Demir'e söz verdiler: Yanındayız Şampiyon
Eski milli güreşçi Mahmut Demir Amasya’da özel bir otelde düzenlediği basın toplantısı öncesi Amasya, Havza, Vezirköprü, Gümüşhacıköy, Merzifon, Taşköprü, Suluova ve diğer bölgelerden gelen basın mensupları ile kahvaltıda buluştu.

Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi başkanlığına aday olan dünya ve olimpiyat şampiyonu eski milli güreşçi Mahmut Demir, düzenlediği basın toplantısında, “Alın terini toprağa dökerek, üreten bu çiftçinin malı, boğazınıza dizilir, yutamazsınız.” dedi.

 

Eski milli güreşçi Mahmut Demir Amasya’da özel bir otelde düzenlediği basın toplantısı öncesi Amasya, Havza, Vezirköprü, Gümüşhacıköy, Merzifon, Taşköprü, Suluova ve diğer bölgelerden gelen basın mensupları ile kahvaltıda buluştu.

 

Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi başkanlığına aday olan Mahmut Demir, 7 Ağustos 2021 Cumartesi Günü Amasya 12 Haziran Şehir Stadyumun da yapılacak olan S.S. Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin Genel Kurulunda ekibi ile birlikte hizmete talip olduklarını belirtti.

 

“1996-2010 yılları arasında yaklaşık 15 yıl bu kurumlara hizmet verdiklerini belirten Mahmut Demir  basın açıklamasında şunları söyledi:

 

2010 yılı sonu itibariyle bir çoğunuzun bildiği üzere kurumlarımızı ve çalışma arkadaşlarımızı korumak adına kendi arzumla bütün görevlerimden ayrılmış bulunmaktayım. Aradan geçen 11 yıllık süre nedeniyle bu kuruluşlara vermiş olduğumuz hizmetleri bilmeyen veya unutmuş olan dostlarımıza kısa bir hatırlatmada bulunmak isterim. Bu kapsamda kooperatif üyesi çiftlerimize, fabrikamıza ve diğer yan kuruluşlarımıza verdiğimiz hizmetleri arz etmeye çalışacağım." diyerek 11 yıllık başkanlığı döneminde yaptıkları hizetleri şöyle sıraladı:

 

Amasya Şeker Fabrikasın’da çiftçimizin hissesini %22 ‘den %72’ye biz çıkarttık

Yeni Çeltek Kömür İşletmelerinde çiftçimizin hissesini %16’dan %36’ya biz çıkarttık

Amasya Şeker Fabrikası’nın 600 Bin TL olan sermayesini 43 Milyon TL’ye biz çıkarttık

Eskiyen şeker fabrikamızın %60 oranında teknolojik yenilenmesini biz yaptık

Analiz laboratuarını kurduk

Türkiye’de ilk kez son teknoloji pancar hasat makineleri ile yükleme ve temizleme makinelerini çiftçimizin hizmetine sunduk

100 bin dönüm kuru tarım arazisini, sulu tarıma kavuşturduk

Pancar çiftçimizin ihtiyaç duyduğu noktalara, bilgisayar donanımlı ve yeterli sayıda bölge kantarlarını açtık

Bölgelerimize kooperatif satış mağazalarını biz açtık

Geçmiş dönemler de devir aldığımız 82 Milyon TL borcu biz ödedik

Küspe tekelini biz kaldırdık, turnike sistemi kurarak küspe alım sırasında yaşanan karmaşaya biz son verdik

Demir, seçim sonrası hayata geçirecekleri projeler hakkında yaptığı bilgilendirmede, şunları konuştu:

 

Pancar ekimi yapan çiftçilerimize ekim ve söküm dönemlerinde pancar parası alacaklarından tahsil edilmek üzere:


6 AY VADELİ-FAİZSİZ MAZOT DESTEĞİ,12 AY VADELİ-FAİZSİZ MADENİ YAĞ DESTEĞİ SAĞLAYACAĞIZ.


Amasya Şeker Fabrikası bünyesinde yapacağımız yatırımlarla, Kooperatif,Fabrika ve Üniversiteler işbirliği ile pancar ekim sahalarımızda alınan toprak numunelerinin analiz sonuçlarına göre belirlenen en uygun gübreyi kendi gübre fabrikamızda üreteceğiz ve çiftçilerimizin gübre temini konusunda yaşadığı zorluklara son vereceğiz.


Açacağımız Tarım Marketler vasıtasıyla, tohum, gübre, ilaç, sulama ve tarım alet ekipman vs. çiftçimizin tarımsal konuda her türlü ihtiyaçlarını, imkanlarımızı zorlayarak piyasa şartlarının altında temin edeceğiz.


Kooperatifimiz ve fabrikamız bünyesinde kuracağımız Güneş Enerjisi Sistemiyle, son yıllarda yaşanan büyük kuraklık karşısında çiftçimizin en büyük üretim girdilerinden birisi olan elektrik enerjisi ile sulama maliyetini, ilk etapta %50 indirimli,sistem kendini amorti ettikten sonra da tamamını 


BEDELSİZ OLARAK PANCAR ÜRETEN ÇİFTÇİMİZİN HİZMETİNE SUNACAĞIZ.


Pancar analiz laboravatuvarını revize ederek güçlendirip, son teknoloji ile donatacağız.

Kuracağımız randevu sistemiyle çiftçimizin pancar sökümünü, belirli bir plan ve program dahilinde yaptırıp tesellümü gerçekleştireceğiz.

Pancar üretimi yapacak çiftçilerimize peşin ve vadeli olmak üzere 2 tip sözleşme seçeneği sunacağız.

Pancar üretimi yapacak çiftçilerimize sulu tarım yapabilmeleri adına imkanlarımız ölçüsünde her türlü desteği ve kolaylığı sağlayacağız.

Fabrikamız da üretilen yaş küspeyi 50-100-250-500 ve 1000 kilogramlık paketler halinde satışa sunarak, ürünün bozulmasının, besin değerinin kaybolmasının ve çevreye verilecek zararın önüne geçeceğiz.

Çiftçilerimize yıl boyunca tarımsal eğitim semineri ve teknoloji desteği vereceğiz.

Önemli sağlık kuruluşlarıyla protokol yaparak çiftçilerimizin indirimli ve kaliteli sağlık hizmeti almasını sağlayacağız.

Bütün bu planlamaların üstünde kısa ve orta vadede en önemli hedefimiz; yarım kalan teknolojik yatırımları tamamlayıp, fabrikamızın günlük pancar işleme kapasitesini yükseltmek ve karlılığını arttırmak olacaktır.

Kuracağımız Yeni Sistem de çiftçimizin özellikle kuru bakliyat başta olmak üzere çiftçilerimizin ürettiği alternatif ürünlerini satın alarak, köylümüzü olumsuz piyasa şartlarından azami oranda koruyacağız.


Kendi irademle istifa ettim


Dünya ve olimpiyat şampiyonu Mahmut Demir, sahada gittikleri her bölgede özellikle de Vezirköprü’müzde yalan ve iftira odaklı, oldukça kirli propaganda ile karşılaştıklarını ifade belirterek 15 yıla yakın görev yaptığını. görev yaptığı dönemlerde ilgili her türlü eleştiriye, her türlü itiraza cevap verebilileceğini belirtti. Demir, "Kaldı ki görev yaptığım sürece onlarca kez ilgili bakanlıklar,kurum ve kuruluşların müfettişleri tarafından denetlendim. Hamdolsun ki hesabını veremediğim bir tek belge bir tek karar, delikli 25 kuruş yoktur. Bilindiği üzere ben 2010 yılı aralık ayı itibariyle malum sebeplerden dolayı kendi irademle istifa ettim. İstifamın sebebi, kurumlarımız ve bu kurumlarda ekmek yiyen çalışma arkadaşlarımızın zarar görmesine mani olmaktır.

 

Hangi ahlaka sığar

 

O günden bu güne kadar kurumları yönetenlere, huzurunuza gelip yalan ve iftiralarla kara proboganda yapan insanlara buradan soruyorum; 2016 yılın da Pan Et Kombinası, Vezirköprü’deki Fabrikaya ait bina ve arsaları, Ladik’teki Fabrikaya ait bina ve arsaları, İkbal uğruna, koltuk uğruna yani cumartesi günü yapılacak olan genel kurul uğruna rayiç bedel üzerinden peşkeş çektiniz mi ? Bugün meydanlara çıkıp çökelekli dürüm fiyatına sattığınız can değer yerleri, Mahmut DEMİR sattı diyerek çiftçimizin aklını çelmeye çalışmak nasıl ahlaksız bir aklın ürünüdür, hayretler içinde izlemekteyiz. Kendi beceriksizlik ve liyakatsizliklerinin üstünü haysiyet cellatlığıyla örtmeye çalışmak hangi vicdana hangi adalete hangi ahlaka sığar. Bu yalanların bu iftiraların hesabını bu dünya da biz, ahirette de Cenab-ı Hak soracaktır.


Buraları da mı ‘Mahmut DEMİR sattı’ diyeceksiniz


Sattıklarınızın üstünü yalanla iftirayla örtmeye çalışıyorsunuz. Daha 15 gün önce satılık gayrimenkul ilanı asılan Kayabaşı Bölge Müdürlüğü satışının üstünü neyle örteceksiniz. Kayabaşı köyünde; 103 ada 3 numaralı parsel, 150 ada 3 numaralı parsel. İçin teklif toplayan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın sayfa sayfa ilanlarının üstünü nasıl örteceksiniz? 50 yıldır fabrikaya ve çiftçimize hizmet eden bu yerlerin elden çıkışına seyirci kalmanızı, kuracağınız hangi cümleyle izah edeceksiniz? Bunu ettiniz diyelim, Çivi Köy, Kızılca, Ovasaray, Merzifon bölge binası arazisinin özelleştirme idaresinin altıncı portföyünde satışa çıkarılmasını, müracaatınız halinde siz den 50 kuruş fazla verenin buraları satın alacağı gerçeğini bu çiftçiye bu millete nasıl anlatacaksınız. Buraları da mı ‘Mahmut DEMİR sattı’ diyeceksiniz. Meydanlar da köylünün malına sahip çıktığınıza, çıkacağınıza dair namusunuza ve şerefinize yemin ederek geziyorsunuz.” dedi

 

SİZİ UYARIYORUM!


“Efendiler, namus ve şeref insanoğlunun en kıymetli hasletidir.” diyen Demir; “Size tavsiyem; olur olmaz yerlerde, altından kalkamayacağınız iddialarda namusunuzu ve şerefinizi ortaya koymayınız. Şimdi sizi buradan uyarıyorum, 3 Ağustos 2021 tarihinde sona erecek olan teklif verme süresini, Genel Kuruldan sonraya yani 19 Ağustos 2021 tarihine erteleyerek bu sorumluluktan kurtulamazsınız. 7 Ağustos da görevi devir aldığımızda bu sorunu çözmek için bütün enerjimizi harcayacağız. Ama bilesiniz ki sonuç ne olursa olsun bu vebal bu leke sizinle ahirete kadar gidecektir. Biz fabrikamızın karnesi olarak gördüğümüz, bağımsız bir denetçinin doğrudur diye imzaladığı rapordan alınan bir belgeyi gittiğimiz bölgelerde çiftçilerimizle paylaşıyoruz. Biz bu raporu hazırlayanın mali müşavirin de denetleyip onaylayanın da aynı kişi olduğunu biliyoruz. Biz bu rapora dayanarak fabrikamızın ne kadar borcu olduğunu da biliyoruz. Lakin kurumların geleceği, ticari itibarının zedelenmemesi adına temkinli davranmaya çalışıyoruz. Çiftçinin iradesine dayanmadan kurumları yöneten kayyum heyeti, satılmaya hazır değerleri olduğunu, bizim söylediğimiz kadar borçları olmadığını iddia ediyor. Her ne kadar bizim bilanço okumayı bilmediğimiz söylense de, biz gerçek durumu biliyoruz. Amma bu kurumların ticaretten sıkıntıya düşmemesi için konuşmuyoruz. Şimdi söyleyeceklerimi inanın üzülerek ve hatta yüreğim parçalanarak açıklamak zorunda kalıyorum.

 

Beyler çırpındıkça batıyorsunuz


Kayyum heyetinin satılacak değer diye gösterdiği şekerin 15 bin tonu bilgisizlikleri ve yönetim zaafları yüzünden taşlaşmış çimentoya dönmüş ve satılamıyor. Fabrikamızda ki işçilerimizin elinde tahta tokmaklarla bu şekeri çözmeye, kırmaya çalıştığını biz biliyoruz. Bu işlemlerden geçmiş şekerlerin gönderildiği yerlerden ayıplı mal olarak geri geldiğini biliyoruz. Fabrikanın içinde red şeker yazılı dubalarla depolara geri doldurulduğunu biliyoruz. Bize herşeyi söyletmeyin, biz sizin cemaziyel evvellinizi biliriz. Durum bizim dediğimiz gibi değilse, elinizde bu kadar miktar şeker varsa, bunları satıp borçlarınızı kapatmak yerine, neden bankalardan yüksek faizlerle kredi kullanıyorsunuz. Sizce bu liyakatlı bir yöneticinin, basiretli bir tüccarın yapacağı iş midir? Beyler çırpındıkça batıyorsunuz. Herkesin bildiği bir gerçeği size hatırlatmak isterim. Gerçeklerin kötü bir huyu var bir gün mutlaka ortaya çıkar. Sizin yalanlarınızın son günü 7 Ağustos da kurulacak er meydanıdır. O meydanda iş bilmezliğinizin, basiretsizliğinizin ve malına ettiklerinizin hesabını köylü sizden soracaktır.” Dedi.

 

Burada kayırılan, korunan şahıs kimdir? Hamili kart kimin yakınıdır?


Kooperatif ve bağlı kurumlarda 15 yıla yakın bir süre görev yaptığını hatırlatarak; “ Bir kere olsun çiftçimizi incitecek, onu utandıracak bir işin içinde olmadım. Onlara hiçbir zaman yalan söylemedim. Şimdi gittiğimiz köylerde görüyorum ki, çiftçimiz emeklerinin karşılığını alamamış, borcunu ödeyememiş ve bu gün oy isteyen yönetim tarafından icra kapılarına sürüklenmiş. Pandemi, kuraklık ve bütün olumsuzluklar çiftçimizin üstüne kara bulut gibi çökmüşken, çiftçimiz ektiği tohumu geri alamazken, onları icra yükünün altında ezmek, köyünde kasabasın da başını öne düşürmek nasıl bir anlayışın nasıl bir vicdanın sonucudur. 15 yıl boyunca bir tek çiftçimizi icraya vermeden kurumların borçlarını tahsil ettik. Bugün çiftçiye ödeme kolaylığı sağlayıp geçmişteki gibi bu borçları tahsil etme imkanı varken icra yoluna meyil etmekteki muradınız nedir? Çiftçinin borcunun üstüne bir de avukat masrafı yüklemenin sebebi nedir? Kime veya kimlere haksız hukuksuz kazanç sağlanmaktadır. Burada kayırılan, korunan şahıs kimdir? Hamili kart kimin yakınıdır? Hamili kartın sahibi 9 Ağustos’ta azledildiğin de çiftçinin kaç lirasına mal olacaktır? Yapmayın ayıptır günahtır yazıktır.. Bu cefakar çiftçi bunca zulmü hak etmemektedir. Bu çiftçi zannettiğiniz gibi olup bitenden bihaber değil.Çiftçinin aklıyla alay ettiğinizi zannediyorsunuz. Sizi bir kez daha uyarıyorum. Karşınızdaki çarıklı erkan-ı harptir, elinizdeki saltanatı almasını bilir. “dedi.

 

Hadi birlikte bir hesap yapalım


Dünya ve olimpiyat şampiyonu Mahmut Demir; “Kayyum heyetinin başı olan zat, yaptığı konuşmalarda 56 sayfalık raporun 8’inci sayfasını eline almış onu gösteriyor, bu bilançonun başka sayfası yok mu diye soruyor. Biz milleti ilgilendiren sayfayı ele alıyoruz. Ama çok istiyorsa hadi 43’ncü sayfaya da bakalım.Bu sayfada Genel Yönetim Giderleri başlığı altında huzur hakları yazan bölümde 615 bin 231 lira yazıyor,Kayyum başı her gittiği yerde 6 bin tl maaş alıyorum başka bu kurumlardan bir gelirimiz yok diye geziyor. Hadi birlikte bir hesap yapalım. Yönetim kurulu 5 kişiden oluşuyor. 5 x 6.000 = 30.000 x 12 =360.000 TL ediyor. Yuvarlak hesap 620 bin – 360 bin = 260 bin TL fark ediyor. Şimdi buradan, 15 yıl 4 kurumda başkanlık yapmış bu 4 kurumun 3 ünden maaş yada harcırah adı altında hiç bir ücret almayan,sadece bir kurumdan aldığı ücreti de öğrencilere burs olarak dağıtan bir kardeşiniz olarak soruyorum; Efendiler bu kurumlara aylık 6 bin liradan başka maliyetiniz yoksa çiftçinin yıllık 260 bin lirasını kim aldı? Buyurun buda hazırlayanı ve denetleyini aynı kişi olan meşhur bilançonun 43’cü sayfası. Hangi sayfayı soruyorsanız, o sayfayı anlatalım.” Dedi.

 

Efendiler ettiğiniz yeminlerin karşılığı bu mu?


Çiftçinin malının ne halde olduğunu dilinin döndüğünce anlatmaya çalıştığını belirten Demir; “ Söylediğim her şeyde itiraz ve inkar ile karşılaşıyorum. Bu sebeple bundan sonra açıklamalarımda belgeleri, resimleri inkarcıların gözlerine de değecek şekilde yapacağım. Havza Aslançayır kantarını Havza’nın çöplüğü haline getirip satışı kolaylaştırmak için yapılan planı bir canlı yayınla sizlere anlatmış ve bu kirli oyunu bozmuştuk. Şimdi de aynı tezgahın uygulanmaya çalışıldığı, çiftçinin malının ne halde olduğunu size resimleriyle anlatacağım. Göstereceğim resimler, fabrikanın dibindeki personel lojmanlarının hali ahvalidir. Bu resim, bu fabrikayı yıllarca yöneten genel müdürlerin lojmanıdır. Efendiler ettiğiniz yeminlerin karşılığı bu mu? Milletin malına böyle mi sahip çıkıyorsunuz? Bu bölgenin arsa değerinin kıymetini biliyoruz. Burayı harabeye çevirerek ne yapmaya çalıştığınızı biliyoruz, Ülkemizin ciğerleri yanarken 70 yaşında ağaçları neden kuruttuğunuzu anlıyoruz.

 

Büyük bir hata içindesiniz


Sizi uyarmaktan ben yoruldum ama bir kez daha uyaracağım. Alın terini toprağa dökerek, üreten bu çiftçinin malı, boğazınıza dizilir, yutamazsınız.Yutmaya kalksanız biz müsaade etmeyeceğiz. Bu işin hesabını 7 Ağustos da çiftçiye, huzuru mahşerde de Cenab-ı Hakka vereceksiniz. İçine düştüğünüz çaresizliğin sonucunda edep sınırlarını aşmaya başladınız. Duyuyorum ki ve elimde ki belgelerden biliyorum ki ülkemin namuslu çiftçilerinin onurlarını ve oylarını haram kazançlarınızla satın almaya çalışıyorsunuz. Fabrikamızda alın terlerini akıtarak ekmeklerimizin peşinde olan işçilerimizi bizimle tehdit ediyorsunuz. Kişi karşısındakini kendi gibi bilirmiş. Ama büyük bir hata içindesiniz. Bu milletin ne onuruna ne oyuna fiyat biçemezsiniz.

 

S.S. Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlığına Adayım


Yıllarca mücadele ettiğim ve her oyunlarını bozduğum, bu nedenle de bedel ödediğim, kalleş fetö terör örgütü taktikleriyle ne bize ne çiftçimize boyun eğdiremezsiniz. Bunun böyle olduğunu, 7 Ağustos’da Amasya Şehir Stadında haram saltanatınızın yıkıldığını göreceksiniz. Sizlerle genel manada paylaştığım hususlar, kurumlarımızın içinde bulunduğu şartlar, kıymetli çiftçilerimizin yoğun talepleri ve kanaat önderlerimizin ısrarları sebebiyle S.S. Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlığına Adayım. Genel kurulumuzun huzur içinde ve kimsenin burnu kanamadan yapılması en büyük arzumdur. Milletin iradesine herkesin saygı göstereceğinde emin olmak isterim. Bu vesileyle diğer aday arkadaşlarıma da aracılığınızla başarılar diliyorum.” Dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.