Kavaktaki Çakıralan tabelası trafikteki sürücüleri yanıltıyor

SAMSUN HABER Haber Girişi : 14 Ekim 2016 17:38
Kavaktaki Çakıralan tabelası trafikteki sürücüleri  yanıltıyor
Samsunun Kavak İlçe Merkezinden geçen ve İlçeyi Havza ile Bafra yoluna bağlayacak olan Karayolu yapım çalışmaları hızla devam ediyor.
Samsunun Kavak İlçe Merkezinden geçen ve İlçeyi Havza ile Bafra yoluna bağlayacak olan Karayolu yapım çalışmaları hızla devam ediyor.

Kavak İlçe Merkezinden geçen yolun başlangıcında ve yol boyu süresince devam eden trafik levhalarında Havza yerine Havzanın bir köyü olan Çakıralan isminin yer alması şaşkınlık yaratıyor.

Havza istikametinde Trafikte  seyreden  araçlar Çakıralanı tanımadıklarını bu yüzden de zaman zaman nereye gittiklerini bilmedikleri gibi bir izlenime kapıldıklarını söyleyerek ; "Bu yol Havza ve Bafra karayoluna bağlantı oluşturuyor. Tabela da neden iki ilçeden birinin ismi geçmiyor da Havzaya bağlı bir köy olan Çakıralan yer alıyor. Bu bizim gibi sürücülerin sürekli yanılmasına sebep oluyor. Araçlar bu yolu Çakıralana gitmek için değil, Havza veya Bafraya gitmek için kullanıyorlar. Bu durumda tabelaya İlçe ismi yazılmalıdır. Karayolları yetkililerinin bir an evvel konuyu gündeme almalarını ve gerekli işlemin yapılarak sürücüleri bu izlenimden kurtarmalarını bekliyoruz" diyorlar.

Kavak ilçe merkezinden geçen yol Mahmutbeyli grup yolundan ayrılarak Havza Bafra yoluyla birleşiyor. Bafra istikametine giden sürücüler bu istikametten Kolay Beldesi üzerinden Bafra'ya geçebiliyorlar. 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.