Kavak'ta güzel şeyler oluyor

SAMSUN HABER Haber Girişi : 12 Ağustos 2016 18:03
Kavak'ta güzel şeyler oluyor
Kavak İlçesi Samsuna 50 km mesafede bulunan Karadenizden Anadoluya hatta Avrupaya, Avrupa ve Anadolu'dan da Karadenize geçişin kapısıdır. Ünlü ipek yolu üzerinde olan bu güzel ilçe bugün hala Anadolunun o güzel kültürünü yaşatmaktadır. İnsanlarının m
 EDİTÖR'DEN;

KAVAK'TA GÜZEL ŞEYLER OLUYOR

Kavak İlçesi Samsuna 50 km mesafede bulunan Karadenizden Anadoluya hatta Avrupaya, Avrupa ve  Anadolu'dan da Karadenize geçişin kapısıdır. Ünlü ipek yolu üzerinde olan bu güzel ilçe bugün hala Anadolunun o güzel kültürünü yaşatmaktadır. İnsanlarının misafirperver ve candan olmalarının mayasında bu tarihi geçmiş vardır.


Daha birkaç yıl evveline kadar yoksul ve kıraç bir Anadolu kasabası görünümünde iken bugün hızla değiştiği görülmektedir


Eğitimden sanayiye gözle görülür bir canlanma yaşanan ilçede ekonomik anlamda da çıta yükselmektedir. Geçmişin tuğla ve briket evleri yerini modern binalara bırakırken tozlu ve çamurlu sokaklarda modern görünüme kavuşmaktadır.


Son yıllarda hatta aylarda şehir dışından Kavak'a gelenlerin biz kendi ilçemizi tanımakta zorluk çekiyoruz. Bir rüya gibi hızlı bir değişimle karşı karşıya kaldık. Bambaşka bir Kavak'la tanıştık diyerek heyecan ve coşkularını ifade ediyorlar.


Her şeyin hakkını vermek gerekir. Daha 2 yıl önceki görüntülerle bugünküler arasında dağlar kadar fark var. Bunda kuşkusuz Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu'nun büyük emek ve katkısı vardır. İlçe merkezinde yapımı tamamlanan parklar, geniş cadde ve yollar, düğün salonları...Yeni belediye hizmet binası.


Kavak'ın çehresi modern anlamda değişiyor. Elbette eleştirip tartışacağınız konu bulabilirsiniz. Ancak Kavak artık eski Kavak değil. Bunun farkında olmak gerekir.


Doğrusu tarih ve kültürel varlıklarıyla muhteşem bir değere sahip Kavak'ın artık kendine yakışır şekilde tanıtıma ihtiyacı vardır. 700 yıllık tarihe sahip bölgenin tek Selçuklu Eseri Kervansarayı son düzenlemelerle kabuğunu kırmış ve vitrinde yerini almıştır.


Ülke çapında ün yapmış menemen yemeği yol boyunca kurulan modern tesislerde onbinlerce insanımızın damak zevkine hitap etmektedir.


Kavak OSB ilçenin ekonomisinde büyük rol oynamıştır. Burada üretilen ürünlerle birlikte  Kavak  bir adım daha öne geçmiştir.


Tabi bunların en önemlisi hatta lokomotifi Türk Güreşinin Sembol İsmi Yaşar Doğu'nun bu ilçeden oluşudur. Ki... başlı başına tarihi bir değer olmasının yanısıra Allahın bu ilçeye bir lütfudur. Dünyanın neresine giderseniz gidin Kavak'tanım demeniz bir şey ifade etmez fakat Yaşar Doğu'nun memleketindenim derseniz bütün ifadelerinizi gölgede bırakır. Zira böyle bir saygınlığa, böyle bir sevgiye muhatap olmuş büyük bir insandır Yaşar Doğu. Şahsen bütün gelişmeleri onun devasa şahsiyeti etrafında büyüme imkanı bulduğuna inanıyorum.


15 Temmuz'de FETÖ/PDY'nin Darbe kalkışmasına karşı asil bir duruş göstererek, özellikle demokrasi  nöbeti süreci içerisinde milli birlik ve beraberliğini bir kez daha sergileyen Kavaklıları tebrik ediyorum.  Darbe kalkışması yapılan gece bunu haber alan en ücra köylülerin bile hiç tereddüt etmeden traktörlerine binerek ilçe meydanında toplanıp mahşeri bir kalabalıkla tepki vermesini hiç bir zaman unutmayacağım. 


Bölgemizde yarının kenti kuşkusuz Kavak İlçesi olacaktır. Bu güzel düğünün hazırlıkları şimdiden yapılmaktadır. Yazımızın başındada ifade ettiğim gibi Samsun Kavak arası 50 km bir mesafedir. Ancak bu mesafe yakın zamanda meydana gelen değişimle tamamen kısalmış bir anlamda şehrin önemli bir parçası olmuştur. Modern yol ve aydınlatmalarla daha önce 60 dakika olan yolun süresi 20-25 dakikaya kadar düşmüştür. Samsun merkezinde yaşayan onbinlerce Kavaklı bu sayede ilçesiyle yeniden bütünleşme imkanı bulmuştur.


Kavak'la ilgili söylenecek sözümüz de yazılacak yazımız da var. Kavakta güzel şeyler oluyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu'na  bu büyük değişim adına teşekkür borcunu yenilemek istiyorum. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.