Kavak'ta 15 Temmuz Şehitler Camiinin Temeli Atılacak

SAMSUN HABER Haber Girişi : 13 Temmuz 2017 10:08
Kavak'ta 15 Temmuz Şehitler Camiinin Temeli Atılacak
Samsunun Kavak İlçesi 19 Mayıs Mahallesinde bir süre önce yapımına başlanan 15 Temmuz Şehitler Camiinin Temeli 15 Temmuz 2017 Cumartesi günü atılacak.
Samsunun Kavak İlçesi 19 Mayıs Mahallesinde bir süre önce yapımına başlanan 15 Temmuz Şehitler Camiinin Temeli 15 Temmuz 2017 Cumartesi günü saat 14.00'teatılacak. 


15 Temmuz Şehitler Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği  Başkanı Erdoğan Yolaydın 15 Temmuz Darbe Kalkışmasının seneyi devriyesinde ve aynı güne denk gelen temel atma merasiminin ayrı bir anlam taşığını vurgulayarak açılışımıza bütün halkımız davetlidir.  Temel atma töreni için bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Davetiyelerimizi ulaştırdık dedi.

Yolaydın, "Camiimizin ismi 15 Temmuz Şehitler Camiidir. Camiimizin yapımına başladığımız günlerde darbe kalkışması meydana gelmişti. O günlerde sabahlara kadar camilerimizde ezan ve sela sesleri dinmedi. Camilerimiz büyük bir görevi daha yerine getirmiş oldu. Külliye olarak inşa edeceğimiz caminin aynı anda ibadet edilebilir alanı 533 metredir. 1400-1500 kişi aynı anda ibadet edebilecektir. Külliye olarak kurulum alanı ise 3 dönüme tekabül etmektedir. Tamamlandığında muhteşem bir eser meydana çıkacaktır. bu eseri hep birlikte yapmaya çalışacağız. Rabbim mahcup etmesin" diyerek konuştu.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.