Kavak Göçebe Mahallesi Köy Müzesi açılış için gün sayıyor

SAMSUN HABER Haber Girişi : 28 Haziran 2022 09:52
Kavak Göçebe Mahallesi Köy Müzesi açılış için gün sayıyor
SAMSUN-Kavak İlçesine Bağlı Göçebe Mahallesinde başlatılan Köy Müzesi Projesi çalışmaları devam ediyor.

Kavak Göçebe Mahallesi Köy Müzesi açılış için gün sayıyor

 

 

SAMSUN-Kavak İlçesine Bağlı Göçebe Mahallesinde başlatılan Köy Müzesi Projesi çalışmaları devam ediyor.

 

Kavak Yerel Eylem Grubu (YEG)  Derneği Başkanı Ebru Akman Göçebe Mahallesinde açılış hazırlıkları süren Köy Müzesini ziyaret ederek Göçebe Mahallesi Muhtarı Aydın Akça, Kavak Göçebe Mahallesi Derneği Başkanı Ahmet Seven ve Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Sever ve Yönetim Kurulu üyeleriyle süreç hakkında görüşmelerde bulundu.

 

Kavak Yerel Eylem Grubu (YEG)  Derneği Başkanı Ebru Akman: “Kırsal turizmi canlandırmak ve dünden bugüne yöresel eşyaları sergilemek adına yapılacak müze-kütüphane projemiz için Kavak Yerel Eylem Grubu olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Göçebe Mahallemizdeki Köy Müzemiz tamamlandığında bölgemize kültürel anlamda güzel ve kalıcı bir eser kazandırılacağına inanıyorum” diyerek konuştu.

 

KAVAK YEG MÜDÜRÜ EBRU AKMAN'A TEŞEKKÜR PLAKETİ 

 

Kavak Göçebe Mahallesi Derneği Başkanı Ahmet Seven Köy Müzesi projesine yaptıkları katkılarından dolayı Kavak Yerel Eylem Grubu Derneğine teşekkür ederek Kavak YEG Müdürü Ebru Akman’a teşekkür plaketi takdim etti.

 

 

Seven: “Geleceğini kazanmak isteyenler geçmişine sahip çıkmalıdır. Eskiyi unutana yeniyi anlatmak zordur. Köy Müzemizin geçmiş ile gelecek arasında bir kültür köprüsü oluşturacağından kuşkum yoktur. Bu anlamda yeniye sahip çıkarken eskiyi de unutturmamak istiyoruz. Bu güzel eser ekip çalışması sonucu ortaya çıktı. Bu anlamda başta Kavak YEG olmak üzere çalışmalarımıza katkıda bulunan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.  

 

Ziyarette Köy sakinleri de hazır bulundu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.