Kavak 1. Çocuk Kitapları Fuarı açıldı

SAMSUN HABER Haber Girişi : 07 Haziran 2016 23:13
Kavak 1. Çocuk Kitapları Fuarı açıldı
Kavak'ta bu yıl ilki gerçekleştirilen 1. Kavak Çocuk Kitapları Fuarı açıldı
Kavak'ta bu yıl ilki gerçekleştirilen 1. Kavak Çocuk Kitapları Fuarı açıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile Kavak Belediyesi tarafından Atatürk parkında açılan 1. Kavak çocuk kitapları günlerinin açılışına Kavak Kaymakamı Mevlüt Şekerci, Garnizon Komutanı Üsteğmen Abdullah Kütükçü, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu,  Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven, Şair ve Yazarlar, Kadef Yönetim Kurulu, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


Kavak Belediyesi Kültür ve Sosyal işleri kapsamında ilçeye ilkleri yaşatmak için kolları sıvadı. Başkan Sarıcaoğlu yapmış olduğu konuşmada; "1. Kavak Çocuk Kitapları Fuarı'nı geleneksel hale getirip her sene daha geniş katılımlar ile yapmayı planlıyoruz.Amacımız çocuklarımıza kitap sevgisini aşılamak ve çok daha fazla sayıda kitap okuyan çocuk yetiştirebilmek" ifadelerini kullandı.


Kaymakam Şekerci, yaptığı konuşmada, İslam dininin eğitime verdiği önemi hatırlatarak, "Kitaplar, kültürümüzü yükselten merdivenlerdir. Okunan her kitap da aşılan bir basamaktır. Kitap okumak kendimizi geliştirmenin en faydalı yoludur. O yüzden bizler de mümkün olduğu kadar çok kitap okumalıyız." dedi.


Fuarda Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven'in yazdığı Kavaklı Türk Güreşinin Sembol İsmi, Dünya ve Olimpiyat Güreş Şampiyonu Yaşar Doğu'nun hayatı sporu felsefesinin yer aldığı kitapta sergilendi. Seven Yaşar doğu ile ilgili söyleşi ve imza gerçekleştirdi. 


Kavak'ta açılan 1. Kavak Çocuk Kitapları Fuarı'nın 3 gün boyunca hizmet vereceği bildirildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.