• İHSANBAŞKAN

Karaaslan:2016 yılının Türkiye'sinde kadına karşı hakareti görüyoruz

SİYASET Haber Girişi : 01 Mayıs 2016 00:53
Karaaslan:2016 yılının Türkiye'sinde kadına karşı hakareti görüyoruz
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, 'Biz günümüzde 2016 yılının Türkiye'sinde kadına karşı hakareti görüyoruz, hem de Meclis'te. Kadına karşı şiddeti de yine orada yaşıyoruz.' dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Biz günümüzde 2016 yılının Türkiye'sinde kadına karşı hakareti görüyoruz, hem de Meclis'te. Kadına karşı şiddeti de yine orada yaşıyoruz." dedi.

Karaaslan, Canik Kültür Merkezinde düzenlenen ilçe danışma kurulu toplantısına katıldı.

Burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karaaslan, Kut'ül Amare Zaferi'nin 100. yılının kutlandığını anımsatarak zaferin önemine işaret etti.

Ülke gündemindeki terörle mücadelenin çok güçlü bir şekilde sürdürüldüğünü, diğer taraftan o bölgede yaraların sarılması için çok boyutlu çalışıldığını vurgulayan Karaaslan, "Konu çok boyutlu bir konu. Sadece güvenlik yönü değil, aynı zamanda eş zamanlı olarak halkımızın mağdur edilmiş bütün insanlarımızın taleplerinin yerine getirilmesi mağduriyetlerinin çözülmesi ve yaraların sarılmasıyla ilgili eş zamanlı bir çalışma yürütüyoruz." diye konuştu.

Karaaslan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin çok güçlü bir devlet olduğunu ve tüm imkanlarıyla halkının yanında olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Kalkınma Bakanlığının koordinesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız, Milli Eğitim Bakanlığımız ve ilgili tüm bakanlıklar ve AK Parti, Genel Merkez çatısı altında bizlerle birilikte çok önemli ve çok boyutlu bir çalışmayı hayata geçiriyoruz. Bu bir yandan devam ederken Türkiye'deki işler durmuyor, devam ediyor. Türkiye'de çok önemli belki eskiden olsa bir siyasi partinin bir genel başkanın bir kaç seçimi kazanmasına vesile olacak kadar büyük işler hayata geçiriliyor, hem de kısa zaman aralıklarıyla. Biliyorsunuz 3. köprünün son tabyası konmuştu. Aslında Türkiye için çok önemli bir gelişme. Osman Gazi Köprüsü de aynı şekilde tamamlandı. Biz aslında bu köprüleri yaparken Marmaray'ı yaparken kıtaları birleştirdiğimiz gibi gönülleri de birleştiriyoruz. Biz birleştirmek, yapmak, inşaa etmek, ihya etmek üzere kurulu bir anlayışa sahip bir partiyiz. Bunu hayata geçiriyoruz."  

"AK Parti'nin başarısının ardındaki en büyük güç..."

Türkiye'nin güçlü, dinamik ve dünya çapında projeleri hayata geçirebilen bir ülke hale geldiğine dikkati çeken Karaaslan, aynı zamanda çok büyük bir iradeyle terörle mücadeleye devam edebilen dünyadaki ender ülkelerden biri olduğunu aktardı. Karaaslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İçinde yaşadığımız coğrafyaya da bir mesaj var burada sadece bize değil. Bu mesaj yeni yeni negatif gündemlerle engellenmeye çalışılıyor. Bunu hepimiz görüyoruz. Çünkü çok pozitif bir gündem var Türkiye'de. Bir taraftan ilerleyen ama biz bunun ne heyecanını ne de mutluluğunu yaşayabiliyoruz. Saman alevi gibi derler ya hemen tekrar sönüyor içimizde. Tekrar başka bir gündemle bunların üzeri örtülmeye çalışılıyor. Buna fırsat vermemeliyiz. O yüzden o söz verdik yaptık meselesi de bu açıdan bakıldığında çok önemli. AK Parti'nin başarısının ardındaki en büyük güç, halkın sesine kulak verme, ve bunu işe dönüştürebilme yeteneğinden geçiyor. Biz seçim boyunca iki şey yapıyoruz. Biri elbette partimizin propagandasını yapıyoruz il il dolaşıp. Köy köy dolaşıp bir seçim kampanyası yürütüyoruz. Ama onun yanında bende en önemli tarafı, burada halkımızın nabzını tutuyoruz. Şikayetleri neler, istekleri neler, beklentileri neler? Bunları anlayıp tekrar iktidara geldikten sonra bunlara yönelik çözüm önerilerini geliştiriyoruz ve hayata sokuyoruz. İşte bu nedenle verdiğimiz bütün sözleri ilk 3 ay içinde tuttuk. Bunun haklı gururunu yaşıyoruz."

"Bunlar çok acı tecrübeler"

Yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Karaaslan, gelinen noktanın ortada olduğunu ifade ederek, en son toplanan komisyonda kimsenin görmek istemediği olaylar yaşandığını anımsattı. Çiğdem Karaaslan, konuşmasını şöyle tamamlandı:

"AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan hanım da onların tam merkezindeydi o gün o salonda. Biz günümüzde 2016 yılının Türkiye'sinde kadına karşı hakareti görüyoruz, hem de Meclis'te. Kadına karşı şiddeti de yine orada yaşıyoruz. Bunlar çok acı tecrübeler bizim için. Ama olsun bizler aynı azimle devam ediyoruz işlerimize ve devam edeceğiz. Çünkü kadının hayatta her alanda olduğu gibi siyasette de var olması çok önemli. Kadının siyasetteki mevcudiyetini çok önemsiyorum. Özellikle yerelde siyaset yapmaya başladıktan sonra bunun ne derece değerli olduğunu ben kendi şahsıma çok net anladım. AK Parti bu gün 4 milyon kadın üyesiyle Türkiye'deki en büyük belki dünyandaki sayılı en büyük kadın hareketidir.Bu çok büyük bir güç. Çünkü biz kadınlar, aileye hitap ediyoruz. Çünkü biz kadınlar siyaset yaparken bile kapalı kapıların arkasına gidip yeni yeni ailelerle iletişim kurabiliyoruz. Bu çok büyük bir aşk, çok büyük bir sevda."  

  • 20160430 2 16125190 8935426
  • 20160430 2 16125190 8935427
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.