KANAL S DEN MUHTEŞEM GALA

GÜNDEM Haber Girişi : 26 Eylül 2012 23:03
KANAL S DEN MUHTEŞEM GALA
Türkiye'nin ilk yerel televizyonu olan ve 25 yıldır Samsun'da yayın yapan Kanal S Televizyonu, karasaldan uyduya çıkışını düzenlenen gala ile tanıttı.

Türkiye'nin ilk yerel televizyonu olan ve 25 yıldır Samsun'da yayın yapan Kanal S Televizyonu, karasaldan uyduya çıkışını düzenlenen gala ile tanıttı.

Canik Kültür Merkezi Çırağan Salonu'nda yapılan galaya Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora, Samsunspor Kulübü Başkanı Emin Kar, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz, ilçe belediye başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kanal S Televizyonu'nun galası ilk olarak yeni yayın döneminde yapılacak programların tanımı ile başladı. Daha sonra açılış konuşmasını yapan Kanal S Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yılmaz, ulusal kanallarla yarışacak bir alt yapıya sahip olduklarının altını çizdi.

Kanal S'in Türkiye'nin ilk yerel televizyonu olduğunu belirten Yılmaz, "Bizler Kanal S ailesi olarak 25 yıldır sizlerin huzurunuzdayız. İlkeli, objektif, seviyeli ve tarafsız bir yayın ilkesini kendimize örnek almış olarak yayın hayatımızı sürdürüyoruz. Kanal S Televizyonu Türkiye'nin ilk yerel televizyonu. Dolayısıyla bugüne kadar uydudan yayın yapmayıp, karasal yayın yapan bir televizyondu. Ancak bu saat itibariyle Kanal S Televizyonu'nun logosu ve ismini uyduda göreceksiniz. Yani Kanal 55'i şu andan itibaren kaldırıyoruz. Yerine 25 yıllık tecrübeyi yani Kanal S televizyonunu logosu ve ismiyle beraber getiriyoruz. Bu sadece isimle olmayacak. İnşallah bundan sonraki gelişmelerimizde başta İstanbul olmak üzere İzmir, Ankara, İç Anadolu, Batı Karadeniz ve Doğu Karadeniz olmak üzere haber merkezlerimizi kurarak, haber stüdyolarımız ile beraber karşılıklı olarak yayın yapmak ve bu bölgelerin de televizyonları olma yolunda adım atıyoruz. Bu anlamda bugüne kadar sürdürdüğümüz yayını bu bölgelerimize de yayarak Samsun'un sesini daha gür bir şekilde dünyaya tanıtmak için mücadele veriyoruz" dedi.

Yılmaz, ‘Yeni yayın döneminde televizyon izleyicisi aradığı bütün her şeyi kanal 55 ekranlarında bulabilecek. Osman Kara, Necdet Uzun, Mahmut Erdoğan, Tevfik Demir, Melike Aktel, İsmail Temiz, Ahmet Seven, Atilla Cebeci, Ercüment Gül, Soner Cabbar, Ali Rıza Çolak, Hülya Bulut, Cemil Deveci, Sebahattin Hafızoğlu, Metin Ertem, İbrahim Alaçamlı, Sami Kesmen, Samsunlu Fehmi, Fatih Küçükaltun, Ümit Kurşun, gibi başarılı gazeteci arkadaşlarımız program yapacak. Türkiye ve Samsun gündemini izleyicilerimiz Kanal 55 ekranlarından takip edebilecekler’ dedi.

Yayın ve dijital ortamı tam anlamıyla kullanmak üzere bir alt yapı oluşturduklarını ifade eden Yılmaz, "Bunun içerisinde 3G'li telefonlardan bile Kanal S'i izleme fırsatını seyircilerimize sunduk. Dijital ortamda, internet ve uydu ortamında olmak üzere Kanal S, dünyada hangi ülkede olursanız olun, telefonunuz kadar size yakın olacak. Bu şekildeki alt yapımız ile birlikte Kanal S'in 25 yıldır geldiği noktayı göstermiş olduk. Yeni yayın döneminde dopdolu bir Kanal S Televizyonu göreceksiniz" diye konuştu.

Yeni yayın döneminde Kanal S Televizyonu'na başarılar dileyen Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Bugün Samsun'da yerelden ulusala ve dünyaya uzanan bir televizyonun tanıtımını hep birlikte izledik. Samsun'da yayın yapan televizyonlardan yakın tarihe kadar biri uydudaydı. Artık merkezde yayın yapan 4 televizyondan ikisi uydudan yayın yapacak. Samsunumuzu tüm Türkiye ve dünyada tanıtma fırsatı bulacak. Bu bakımdan bu Samsunumuzun tanıtımında, sosyal, kültürel, ekonomik yapısının bütün boyutlarıyla ortaya konmasında sorunlarının tartışılıp onlara çözüm yolu üretilmesinde çok önemli bir misyonu üstleneceği kanaatindeyim" şeklinde konuştu.

Daha sonra Kanal S Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yılmaz, Vali Hüseyin Aksoy, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır, Baro Başkanı Nejat Anıl ile televizyon çalışanları ve programcılar birlikte yeni yayın dönemi pastasını kestiler. -

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.