• İHSANBAŞKAN

Kalemiyle terörü destekleyen de teröristtir!

GÜNDEM Haber Girişi : 14 Mart 2016 20:56
Kalemiyle terörü destekleyen de teröristtir!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, elinde silahı olan teröristle kalemini teröre destek olma noktasında kullananların arasında fark bulunmadığını söyledi.

Kalemiyle terörü destekleyen de teröristtir!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, elinde silahı olan teröristle kalemini teröre destek olma noktasında kullananların arasında fark bulunmadığını açıklayarak, "Ya bizim yanımızda olacaklar ya da teröristlerin yanında yer alacaklar. Bu işin ortası yoktur" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki 14 Mart Tıp Bayramı yemeğinde önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması şöyle:
"Daha önceki saldırılar halka açık mekanlarda gerçekleşmekle birlikte hepsinin de özel hedeflerinin olduğunu görüyoruz. Suruç'ta, Ankara Garı'nda, İstanbul Sultanahmet'te yine Ankara Merasim Sokaktaki saldırıların hepsini de belirli hedeflere yönelik değerlendirebiliriz. Ancak son saldırı Ankara'da yaşayan veya Ankara'ya yolu düşen herkesin bulunma ihtimali olan bir yerde, pazar gibi insan çeşitliliğinin zirvede olduğu bir günde kalabalığın en fazla olduğu akşam saatlerinde gerçekleştiriliyor. Kızılay'daki eylem şu veya bu kesime değil, doğrudan toplumun tamamına yönelik bir saldırı olması dolayısıyla yani toplumun özetine yönelik bir saldırı olması dolayısıyla terör örgütünün gerçek yüzünü gösteren bir hadisedir.

Elinde silahı olan teröristle, unvanını ve kalemini teröre destek olma noktasında kullananların arasında fark yoktur. Ya bizim yanımızda olacaklar ya da teröristlerin yanında yer alacaklar. Bu işin ortası yoktur. Terör örgütlerine destek verenlerin adliyenin bir kapısından girip, diğerinden çıkmasına tahammül edemeyiz.

On binlerce İsmail var
Bir İsmail yok, on binlerce İsmail'ler var. Türkiye'nin önünü kimse kesemeyecektir.

Geçtiğimiz günlerde, Şırnak'ın Cizre ilçesinde bölücü terör örgütü PKK üyeleriyle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada bir özel harekat komiseri yaralandı. 3 çocuk babası polis çatışma bölgesinden bir tank üzerinde uzaklaştırılırken bir asker ise üzerine yatarak siper oldu. Asker birliğine geri döndüğünde tabur komutanı tarafından çağırıldı. Tabur komutanıyla kahraman asker arasında geçen konuşma son derece duygulandırıcıydı. 'Benim bir anam var' Komutan yanına gelen askere yaralanan polisin üzerine yatarak kendini neden siper ettiğini ve kendisinin de bu olayda vurulabileceğini sordu. Asker ise 'abi' dediği polisin 4 gün önce bebeğinin olduğunu ve onun yetim büyümesini istemediğini söyledi. Komutan bunun üzerine askere peki senin kimsen yok mu diye sordu. Asker köyde yaşlı bir annesinin bulunduğunu ve başka kimsesinin olmadığını, ağlarsa annesinin ağlayacağını söyledi. Vatan'da yer alan habere göre tabur komutanı ise askere bu vatanın ve milletin onun ailesini olduğunu ve hep yanında olacağını söyledi. Komutan ayrıca Mehmet isimli askere annesine telefon açtığında ellerinden öptüğünü iletmesini söyledi. Aralarında şu diyalog geçti: KOMUTAN: Ya seni de vursalardı. ASKER: Komutanım o abimiz evli ve 4 gün önce bir çocuğu oldu. Evladı yetim büyümesin istedim. KOMUTAN: Senin kimsen yok mu evladım? ASKER: Yaşlı bir anam var köydekomutanım. Başka kimsem yok. KOMUTAN: Olmaz mı evladım. Bu vatan bu millet senin. Adın neydi senin? ASKER: Mehmet komutanım. KOMUTAN: Biz size boşuna Mehmetçik demiyoruz. Annemize selamlarımı ilet, ellerinden öptüğümüzü söyle. Video: Asker, yaralanan polisin üzerine yatarak siper oldu

Terör tanımını, terörist tanımını en kısa sürede yeniden yapılarak Ceza Kanunumuza derç etmeliyiz diye düşünüyorum. Terör örgütlerine destek verdikleri için güvenlik güçlerimizce yakalanan kişilerin adliyenin bir kapısından girip, diğerinden çıkıp gitmesi artık tahammül edebileceğimiz bir durum değildir. Bu mesele düşünce özgürlüğü, basın özgürlüğü veya örgütlenme özgürlüğü meselesi değildir.

Teröristleri mi sevindireceğiz?
Arkadaşlar 'Programı iptal mi etsek?' dedi. 'Teröristleri mi sevindireceğiz?' dedim. İçeride ve dışarıda bize bedel ödettiklerini sananlar, gerçek bedeli kendileri ödeyeceklerdir. Bu hastaneler teröre kurban edilmez diye düşünüyordum ama demek ki bunlarda böyle bir şey söz konusu değil. Biz hastane yaparken, terör örgütleri sağlık tesislerine saldırıyordu."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.