Kadef'in iftar yemeğine gölge düştü

SAMSUN HABER Haber Girişi : 21 Haziran 2017 23:18
Kadef'in iftar yemeğine gölge düştü
Kısa adı Kadef olan Kavak Dernekler Federasyonu'nun düzenlediği iftar yemeği İlkadım Derebahçe Sosyal tesislerinde gerçekleşti.
Karagöz KADEF İftar Yemeğine Gölge Düşürdü

Kısa adı Kadef olan Kavak Dernekler Federasyonu'nun düzenlediği iftar yemeği İlkadım Derebahçe Sosyal tesislerinde gerçekleşti.


Yemeğe AK Parti Milletvekilleri Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu Siyasi Parti Temsilcileri, Oda Başkanları, Sivil toplum Kuruluşları, Muhtarlar, Belediye Meclis Üyeleri, Basın Çalışanları ve davetliler katıldı.


Yemekte Kadef Başkanı Yılmaz Karagöz, AK Parti Milletvekilleri Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok birer konuşma yaptılar. Fuat Köktaş konuşmasında Kavaklıların birlik ve beraberliklerinden duyduğu sevinci dile getirirken, Hasan Basri Kurt'ta hemşerileriyle bir kez daha gurur duyduğunu iade etti. İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'ta konuşmasında Kavaklıların kendilerine gösterilen sevgiye fazlasıyla layık olduğunu ve kapısının daima açık olduğunu söyledi.


Buraya kadar her şey güzeldi fakat;


Sarıcaoğlu'na konuşma verilmemesi Büyük tepki topladı

Yemekte bulunan Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu'na konuşma verilmemesi salonda şok etkisi yarattı. Birkaç kez hatırlatılmasına rağmen konuşmaya davet edilmeyen Kavak Belediye Başkan İbrahim Sarıcaoğlu konuşmaların bitiminde salondan ayrıldı.


Daha sonra Kavaklı davetliler "Kadef başkanı Yılmaz Karagöz kendi ilçesinin belediye başkanına söz hakkı vermeyerek büyük bir ayıba imza atmıştır. Protokol gereği konuşma hakkına sahip olmasına rağmen konuşma yaptırılmamasını hazmetmek ve göz ardı etmek mümkün değildir. Karagözün bu tutumunu protesto ediyoruz. Federasyon bu tavrıyla maksadını aşmıştır. Bunun müsebbibi Kadef Başkanlık görevini yürütmekte olan Yılmaz Karagöz'dür. Karagözü istifaya davet ediyoruz. Kadef kişilerin şahsi menfaat ve davranışlarına kurban edilemez. Bu işin peşini bırakmayacağız. Sarıcaoğlu'na söz verilmemesi Kavaklıların onurunu kırmış ve sesi kesilmek istenmiştir. Polemiğe yol açmak doğru değildir" dediler.


Öte yandan vatandaşların tepkilerini sosyal medyada da sürdürdükleri kadef'i şiddetli eleştiri yağmuruna tuttukları görüldü. Paylaşımda bulunanlar "Kadef nereye sürükleniyor. Yılmaz Karagöz neyin peşinde? Kavaklılara haksızlık yapıyor.


Muhtar Güdeloğlu'ndan sert tepki; Karagöz Kavaklıları bölmeye mi çalışıyor?

En sert tepkilerden birisi de Çatalarmut Mahallesi Muhtarı İdris Berati Güdeloğlundan geldi. Güdeloğlu yaptığı açıklamada; " Kadef kimsenin beklemediği ve bütün hemşehrilerimizi üzen bir davranışla Kavak Belediye Başkanımız İbrahim Sarıcaoğlu'na konuşma yaptırmamıştır. Karagöz Kavaklıları bölmeye mi çalışıyor? Ancak hata Kadefe mal edilemez. Bu bilinçli hata tamamen Yılmaz Karagözün şahsına aittir. Diyet borcu ödediği birileri mi var merak ediyoruz. Kavaklılardan açık özür dilemelidir" dedi.


Başkan Sarıcaoğlu; Takdiri hemşehrilerime bırakıyorum

Düşüncesini ifade eden Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu: "Öncelikle orada Kavak Belediye Başkanı olarak bulunuyorum. Kavak Dernekler Federasyonu Kavak Mahallelerine ait Derneklerin bir araya gelerek kurduğu bir Sivil Toplum Kuruluşudur.  Benim sorumlu olduğum alanda hizmet vermektedirler. Onlarla birinci derecede muhatap olan benim. Konuşma yapamayışım şahsımdan öte bir durumdur. Takdiri hemşehrilerime bırakıyorum" dedi. 


İmza toplayıp kongreye gideriz

Kadef'e bağlı dernek başkanları da bu konuda tepkilerini göstermeye devam ediyor. Tepkisini dile getiren Dernek Başkanları "Kadefi kimse bölemez. Şahsi menfaatlere fırsat vermeyeceğiz. Gerekirse imza toplayıp kongreye gideceğiz" diyerek düşüncelerini dile getirdiler.


Karagöz aday mı?

Öte yandan Yılmaz Karagöz'ün önümüzdeki seçimlerde çevresindekilere Belediye Başkan adayı olacağını söylediği de konuşuluyor. 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.