İnsanı güçlü kılan çevresindeki dostlarıdır

KÖŞE YAZILARI Haber Girişi : 11 Temmuz 2022 01:37
İnsanı güçlü kılan çevresindeki dostlarıdır
İnsanı güçlü kılan çevresindeki dostlarıdır. Biz dersek çok oluruz. Ben dersek yok oluruz.

İnsanı güçlü kılan çevresindeki dostlarıdır

 

Bahçıvan her gün bahçesine geliyor her çeşit meyve ağacı ile ayrı ayrı ilgileniyormuş. Onlara su döküyor, kurumuş dallarını koparıyor çocuk gibi bakımını yapıyormuş. Meyve ağaçlarının arasında bulunan nar ağacı zamanla diğerlerini kıskanmaya başlamış. İçinden hep diğerleri olmasa bahçıvan yalnız benimle ilgilense demiş. Beni sevse diye bencil düşüncelere dalmaya başlamış.  Üstelik ben nar ağacıyım. Hepsinden daha yararlıyım diyerek kibre kapılmış.

 

Bir zaman sonra etrafındaki meyve ağaçları yapraklarını dökmeye, yavaş yavaş solmaya ve özelliklerini yitirmeye başlamış. Bahçıvan onları kurtaramayacağını anlayınca kesmeye karar vermiş. Nasıl olsa yerine daha taze fidanlar dikerim demiş. Nar ağacı hepsinden daha gürbüz ve genç olduğu için hastalıktan kurtulmuş. Böylece kesilmeyen tek ağaç olarak kalmış. Bu duruma içten içe seviniyormuş.  Ancak rüzgâr esmeye başlayınca eskisinden daha korkar olmuş. Zira her esişinde birkaç dalını kaybediyormuş. Meyve zamanı dalları kırılmasın diyerek dallarının altına koydukları destekleri de kaldırmışlar. Üstelik bahçe sahibi bahçesinde tek ağaç kaldığı için eskisi gibi de uğramıyormuş. Nar ağacı gittikçe daha çok yalnızlık çekmeye başlamış. Çevresinde konuşacak kimsesi olmadığı için üzülüyormuş. Hâlbuki diğer ağaçlarla hem konuşuyor hem de rüzgâra karşı birbirlerine yardımcı oluyorlarmış. Üzüntüye kapılan nar ağacı eski gücünü yitirmeye başlamış.

 

O gece öyle bir şiddetli rüzgâr esmiş ki. Çatıları bile alıp uçurmuş. Bahçe sahibi bahçedeki kulübesini merak etmiş. Bahçesine gelir gelmez gözleri yerinden fırlayacak gibi olmuş. Birde ne görsün dün gece esen rüzgârdan etkilenen nar ağacı yerde yatıyor. Meğer o güne kadar dayanmasının sebebi etrafındaki ağaçların olmasıymış. Ağaçlar kesilince rüzgâra karşı koyacak gücü kalmamış. Tek başına kalan nar ağacı ne sevgi görebilmiş ne de mutlu bir ömür sürebilmiş. Bahçıvan yanında taşıdığı balta ile yerde yatan nar ağacını kesip sürükleyerek bir kenara çekerken hatasını anlayan nar ağacının da gözünden kıpkırmızı yaşlar dökülüyormuş.

 

Unutulmamalıdır ki;

 

İnsanı güçlü kılan çevresindeki dostlarıdır. Biz dersek çok oluruz. Ben dersek yok oluruz.

 

 

Ahmet SEVEN

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.