İLKADIMDAN DEV PROJELER GELİYOR

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 25 Eylül 2012 08:01
İLKADIMDAN DEV PROJELER GELİYOR
Mahalle gezileri ile vatandaşlarla bir araya gelen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İlkadım'ı geleceğe taşıyacak önemli projeleri yakın zamanda hayata geçireceklerini söyledi.
 Mahalle gezileri ile vatandaşlarla bir araya gelen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İlkadım'ı geleceğe taşıyacak önemli projeleri yakın zamanda hayata geçireceklerini söyledi.

Vatandaşlarla görüşerek talepleri alan Demirtaş'a çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Çocuklara yeni eğitim döneminde başarı dileklerinde bulunan Başkan Demirtaş, "Geleceğimiz sizlerle aydınlanacak" dedi.

Başkan Demirtaş, belediyenin ekonomik gücünün iyileştirilmesinden sonra İlkadım ilçesinde hizmet seferberliği başlattıklarını kaydetti. "5 yılda 25 milyon tasarruf" sloganıyla çöp toplama işinde kazanımlar elde ettiklerini ifade eden Başkan Demirtaş, "Türkiye'de ilk defa uygulamaya konulan 'Çöpünüz Altın Olacak' sloganıyla başlattığımız çalışmalarla vatandaşlarımızı geri kazanım konusunda bilinçlendirdik" diye konuştu.

Bu yıl yol ve asfalt çalışmalarında 500 sokağa aynı anda girdiklerini söyleyen Başkan Demirtaş, "Türkiye'ye model olacak bir çalışma içersine girerek, cadde ve sokakları ile İlkadım ilçemiz, hizmette şantiyeye alanına çevirdik. İlçemizi hak ettiği kimliğe kavuşturmak için yeni yollar açarak, birçok cadde ve sokağımızı asfalt yol ve parke taşlarla kapladık. Karadeniz'de ilk olarak renkli asfalt çalışmasını yaparak prestij caddeler oluşturduk" şeklinde konuştu.

EĞİTİME TAM DESTEK

Rutin belediyecilik hizmetlerinin dışında eğitim, sağlık, spor ve kültür alanlarında da birçok hizmeti halkla buluşturduklarını ifade eden Demirtaş, "Eğitime 1 milyon bütçe ayırarak ilçemizdeki tüm okullarımızın ihtiyaçlarını giderek yavrularımızın en iyi ortamlarda eğitim görebilmesine imkan sağladık. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin sporla meşgul olması, boş vakitlerini spor yaparak değerlendirmesi için birçok sportif faaliyet ve organizasyonlar tertipledik" dedi.

HER MAHALLEYE BİLGİ EVİ

Gençlerin sosyalleşmesini sağlamak adına eğitim tesisleri yapacaklarını kaydeden Başkan Necattin Demirtaş, "Gençlere eğitim ve sporu bir arada gerçekleştirebileceği yeni alanlar oluşturma çabasındayız. İlçemizin 50 mahallesine de Kadifekale Spor Kompleksi ve Bilgi Evi tarzında yeni yapılar kazandırarak gençlerin ahlaken ve ruhen topluma faydalı bireyler olmasını sağlayacağız. Bu sıkıntıyı en kısa sürede aşarak 50 mahallemize 50 tesis sloganımızla çalışmalara başlayacağız. Belediyemizin Mali yönden sıkıntısı kalmadı. Ülkemizin aydınlık geleceğe kavuşması için gençlere yönelik sosyal projeler oluşturacağız" açıklamasında bulundu.

KONGRE VE TİCARET MERKEZİ PROJESİ

İlkadım ilçesinin ciddi bir kültür merkezine ihtiyacı olduğunu söyleyen Başkan Necattin Demirtaş, "Bu ihtiyacı karşılamak Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk adımını attığı İlkadım ilçesine yakışır bir kültür merkezi yapmayı planlıyoruz. Eski Tekel fabrikası yakınındaki 3 bin metrekarelik alana İlkadım Kültür ve Ticaret Merkezi projemizle ilgili çalışmalarımızda sona gelindi. Yakın zamanda bu projemizi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu projemizle İlkadım ilçemizdeki kültür merkezine ihtiyacını gidereceğiz. Bu merkezimizde toplantı salonları ve yemek salonları olacak" ifadelerini kullandı.

UYDU KENT İLKADIM'I DEĞİŞTİRECEK

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, şehri güneye taşımak amacıyla Ahullu Mahallesi ve Kapaklı köyü bölgelerinde uydu kent kurmak için çalışma başlattıklarını açıkladı. Samsun'un sahil şeridine kurulduğu ve bu yönde gelişmeye devam ettiğini belirten Demirtaş şöyle konuştu: "Şehir merkezindeki yoğunluğu azaltmak için bir çalışma başlattık. Ahullu ve Kapaklı bölgelerinde Uydu Kent Projesi yapmak için bir dizi çalışma başlattık. Bu projemiz için arazi toplulaştırma çalışmaları sürüyor. Arazi toplulaştırma çalışması bittiği zaman cazibesi yüksek model bir şehir kurmayı planlıyoruz. Buradaki amacımız İlkadım ilçesini iç kısımlara taşımaktır. İçeriye taşımak içinde cazibeli bir merkez oluşturmamız lazım. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz. Uydukent Konut Projesi'nde inşallah bunu yapacağız. Ahulu köyü ve Toybelen mevkisinde Uydukent Konut Projesi'ni yapıp, insanlarımızın oralardan ev almalarını ve ilgilenmesini sağlayacağız. Bu anlamda da şehrimizi geri taşıyacağız.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.