İLKADIMDA SEMT PAZARLARINA STANDART GELİYOR

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 21 Eylül 2012 20:45
İLKADIMDA SEMT PAZARLARINA STANDART GELİYOR
Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ilçe genelindeki tüm pazar yerlerini Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın yeni pazar yeri yönetmeliğine göre yeniden düzenleyeceklerini açıkladı.
Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ilçe genelindeki tüm pazar yerlerini Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın yeni pazar yeri yönetmeliğine göre yeniden düzenleyeceklerini açıkladı.

İlkadım Belediyesi yeni pazar yerlerinin kurulması ve mevcut pazar yerlerinin standartlara uygun hale getirilmesi için ilgilileri biraraya getirdi. Başkan Yardımcısı Burhan Taş'ın başkanlığında Samsun Pazarcılar Odası Başkanı Muhammet Yazıcı, İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlık Teknisyeni Halil İbrahim Güner, İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğü Başkomiseri, Abdullah Kılıç, Zabıta Müdürü Yunus Sandallı, İlkadım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Hüseyin Koç, Tüketici Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Haluk Karasu, İlkadım Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personelleri Ayşe Bülbül ve Vahap Uzel'in bulunduğu toplantı salonunda biraraya gelen komisyon üyeleri, ilçe genelinde yeni pazar yerlerinin kurulması, mevcut pazar yerlerinin ise daha modern bir hale getirilmesi için bir dizi karar aldı. Komisyon Kılıçdede, Yeni doğan mahallelerine yeni pazar yeri kurulması teklifi ise pazar yerlerinin birbirlerine yakın oluşu nedeniyle oylama sonucu kabul görmedi.

İKAZA UYMAYAN PAZARCI 3 HAFTA TEZGAH AÇAMAYACAK

Semt ve üretici pazar yerlerini daha modern bir yapıya kavuşturmak için çalıştıklarını belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş " İlçe genelinde bulunan 19 semt pazarına Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın yeni pazar yeri yönetmeliğine bazı yenilikler getireceğiz. Pazar yerlerimiz yeniden çizilip numaralandırılacak. Bunun için bir çizim makinesi aldık. Bu makinemizle numaralandırma işlemleri yapacağız. Numaralandırma bittikten sonra her pazarcı esnafının çöpü yere atmasına fırsat verilmeyecek. Hangi esnafın çöpü yere attığı verilen numaraya göre belirlenecek. Kendi çöpünü toplamayan veya çöpü yere atan esnaf önce ikaz edilecek. İkaza uymayan pazarcı esnafı 3 hafta pazarda tezgah açmayacak. " dedi.

KEFELİ TARTI YERİNE, ELEKTRONİK TARTI KULLANILACAK

Pazarlarda anons sistemini devreye koyacaklarını belirten Başkan Necattin Demirtaş, Zabıta marifetiyle kuracağımız anons sistemiyle pazarda parası kaybolan, eşyasını unutan, çocuğunu kaybedenlere ilgili anons yapacağız. Ayrıca pazarlarda tuvaletler, pazar yerlerinin kapasitesi göz önünde bulundurularak ihtiyacı karşılayacak sayıda ve özellikte olacak. Bu amacı sağlayacak şekilde, seyyar tuvalet kabinleri veya pazar yerinin çevresinde bulunan tuvaletler de kullanılabilecek. Tüketicilerce satın alınan malların ağırlığının kontrol edilebileceği, ilgili mevzuata uygun elektronik tartılar, pazar yerlerinin giriş ve çıkış noktalarına konulacak." diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.