İLKADIMDA ÇÖPLER YERALTINA İNİYOR

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 05 Ekim 2012 23:10
İLKADIMDA ÇÖPLER YERALTINA İNİYOR
Samsunun İlkadım Belediyesi, temizlik işlerini daha az maliyetle ve daha hijyenik şartlarda yapabilmek amacıyla başlattığı yer altı çöp konteyneri projesini hayata geçirmeye başladı.

Belediyesi, temizlik işlerini daha az maliyetle ve daha hijyenik şartlarda yapabilmek amacıyla başlattığı yer altı çöp konteyneri projesini hayata geçirmeye başladı.

İlk olarak Cumhuriyet Caddesi ile Heinrich Krippel Caddesi'nin kesiştiği yere yerleştirilen yeraltı konteynerinden sonra yıl sonuna kadar İlkadım ilçesinin çeşitli bölgelerine de 120 adet 5 metreküplük yeraltı çöp konteyneri konulacak.

Yeraltı çöp konteynerlerini yaklaşık olarak 15 belediyenin kullandığını belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Yeraltı konteynerlerini 2 senedir dile getiriyorduk. Yeraltı çöp konteynerlerin faydası çok. Diğer konteylerlerimiz tekerlekliydi 500 bin litre alıyordu. Kimse evinin önüne konteyner istemediği için sağa sola itiyordu. Bu konteynerler bizim kullandığımız konteynerlerin 6 katı büyüklüğündedir. Biz günde aynı alandan 4 kez çöp kaldırıyorduk. Bu yeraltı konteynerleri koyduktan sonra 2 günde bir çöp alacağız. Bu trafiğin rahatlamasına da vesile olacak. Yıl sonuna kadar ilçemizin tamamına yeraltı konternerleri yerleştirmeyi hedefliyoruz. İlk etapta 120 adet getirdik. Çöpler uzaktan kumandalı bir sistemle alınacak. Böylelikle ilçemize modern, Avrupai bir sistem sunmuş olacağız. Bu sistemi ağırlıklı olarak 100. Yıl Bulvarı'nın alt kısımlarına yerleştireceğiz ama hedefimiz tüm alan. Aynı zamanda ilçemize yeni yapılan toplu konutlarda bu sistemi zorunlu hale getirdik. Bunların tanesi 7 bin TL fakat bu 2 senede kendini amorti ediyor. Çünkü biz daha önceden 50 personel ve 10-15 araçla çöp toplarken şimdi ise 2 araç ve 4 personelle yapacağız. Dolayısıyla ciddi bir personel tasarrufu olacak. Oradaki personelleri de başka yerlerde değerlendireceğiz" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.