İlkadımda çöp ayrıştırana altın ödülü

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 10 Aralık 2012 22:59
İlkadımda çöp ayrıştırana altın ödülü
Vatandaşların geri kazanım konusuna olan duyarlılığını her ay 30 çeyrek altın vererek arttıran İlkadım Belediyesi’nin Çöpünüz Altın Olacak kampanyası ülke genelindeki bazı belediyelerin dikkatini çekti.
 İlkadım Belediyesi'nin 'Çöpünüz ALtın Olacak' projesi diğer belediyelere de örnek oldu.

Vatandaşların geri kazanım konusuna olan duyarlılığını her ay 30 çeyrek altın vererek arttıran İlkadım Belediyesi’nin Çöpünüz Altın Olacak kampanyası ülke genelindeki bazı belediyelerin dikkatini çekti. 

 
İlkadım Belediyesi’nin Çöpünüz Altın Olacak kampanyasının ekim ayı çeyrek altın teslim töreni, kasım ayı kura çekimi Kanal S Televizyonunda canlı olarak yayınlanan Anadolu’dan Ezgiler programında yapıldı. Talihliler, çeyrek altınlarını ve belgelerini canlı ayında İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın elinden aldı. 
 
Geri dönüşüm konusunda sürdürülen kararlı adımlarla vatandaşlara çevre bilincini yerleştiren İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, 24 ay boyunca sürdürülen Çöpünüz Altın Olsun kampanyasının gelecek adına önemli kazanımlar elde ettiklerini söyledi.
 
“Gelecek, dönüşümle gelecek” diyen Başkan Demirtaş, halkı geri dönüşüm konusunda bilinçlendirdiklerini bu bilinçle ülke ekonomisine büyük kazanımlar sağladıklarını ifade etti.
Evsel atıkla, geri dönüşüm malzemelerinin ayrıştırılmasını vatandaşın aklına yerleştirdiklerini kaydeden Demirtaş, “ Bu ayrıştırma bilincini ve çöpe olan ilgiyi, her ay çeyrek altınla arttırdık. Ülke genelinde büyük dikkat çeken Çöpünüz Altın Olacak kampanyamız Antalya, Ankara, Ordu, Sinop, Artvin’in ilçe ve belde belediyelerinin dikkatini çekti. Kampanyamızın tanıtımını yaparken ülke genelinde olumlu yankılar aldık. Geri dönüşümü halka anlatmanın ve bu bilinci yerleştirmenin zorluğunun nasıl aşılabildiği konusunda paylaşımlarımız oldu. Bir çok yerel yönetim bizim bu projemizi emsal aldı” dedi.
 
Yer altı konteynerı sayesinde geri dönüşülebilir malzemeler kaynağında toplanacak” diyen  Demirtaş, “Çöpünüz Altın Olacak kampanyasında uyguladıkları sistemi yer altı konteynerlerinde devam ettireceğiz. Vatandaşlarımız cam, metal, plastik, kağıt gibi geri dönüşebilen malzemeleri yer altı konteynır sistemine ayrı-ayrı atacak.  Yer altı konteynırının başına da bir personel koyarak vatandaşlarımızın atıkları kaynağında ayrıştırmasına entegre edeceğiz. Çöpünüz Altın Olacak kampanyası ile evden aldığımız geri dönüşülebilir malzemeleri, yer altı konteynerimizde cam, metal, plastik, kağıt gibi ayrı bölmelerde toplayacağız.” diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.