İLKADIMDA AHİLİK HAFTASI KUTLANDI

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 12 Ekim 2012 23:38
İLKADIMDA AHİLİK HAFTASI KUTLANDI
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş Ahilik Haftası nedeniyle Tarihi Bedestan Çarşındaki esnaflara ziyaret etti.
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş Ahilik Haftası nedeniyle Tarihi Bedestan Çarşındaki esnaflara ziyaret etti.

Kale Mahallesi kuyumcular çarşı mevkiinde Ziya Gökalp Caddesi üzerinde bulunan Tarihi Bedestan Çarşısını gezen Başkan Demirtaş arastada bulunan esnafları tek tek gezerek  Ahilik haftasını kutlayarak Samsun ilimize özgü Samsun lokumu ikram etti. Esnafların sorunlarını not alan Başkan Demirtaş sorunları çözüme kavuşturacağını söyledi. Ziyarette Esnaflarla Ahilik haftası ile ilgili konuşma yapan Başkan Demirtaş, ”İnsanı insan ve toplumsal bir varlık yapan bütün değerlerle üretim, akıl, ilim, bilgi, ahlak, eğitim, kalite gibi değerlerin aynı potada eritilmesiyle ortaya çıkan uygulamaları ve öğretileriyle bugün dünyanın örnek aldığı bir sistemdir ahilik dedi.Ahi teşkilatları ticari ve Sosyal yaşamı kontrol altına almakla kalmamış, kendi oluşturduğu ocaklarında eğitim verdiği esnaf ve sanatkarlar arasından ülke yöneticileri çıkardığını söyleyen Demirtaş, ”Esnaf ve sanatkarlarımız her zaman Cumhuriyetimizin yapı taşı, itici gücü ve denge unsuru olmuşlardır ve olmaya da devam edeceklerdir" diye konuştu.

Tarihi bedestan çarşısın’da esnaflık yapan (66) yaşındaki Mustafa Kurt’ Başkan Demirtaş’a, Tarihi Osmanlı çarşısı içinde ayakta durmaya çalışan esnaflar Samsun’un Tarih kokan bu mekanın bu durumda olması kendilerini derinden yaraladıklarını ifade etti. Kurt,  Tarihi mecidiye caddesine yapılan restorasyon çalışmalarının Bedestan çarşısına yapılması için Başkan Demirtaş’a talepte bulundu.. Tarihi Bedestan çarşısı esnafını bu çaresizliğine seyirci kalmayacağın söyleyen Başkan Demirtaş,”İlerki zamanlarda alt yapı kurumları ile görüşerek Bedestan çarsının tarihi dokusunu koruyarak cazibeli bir çarşı haline getirmek için çalışmalara başlayacağını kaydetti.

Tarihi Bedestan Çarşısı ziyaretinde Başkan Demirtaş’a Belediye Meclis Üyesi Mehmet Kaya, Başkan Yardımcısı Ahmet Seven, Özel Kalem Müdürü Nevzat Özenç eşlik etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.