İLKADIM YEREL YÖNETİMLERE ÖRNEK OLDU

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 04 Ekim 2012 19:24
İLKADIM YEREL YÖNETİMLERE ÖRNEK OLDU
İlkadım Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü,Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Samsun İl Temsilciliği, Veterinerlik Odasıca ortak düzenlenen 4 Ekim "Hayvan Hakları Günü" etkinliğinde sokak hayvanları ve havyan sevgisi hakkında okul öğrencilere eğitici

İlkadım Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü,Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Samsun İl Temsilciliği, Veterinerlik Odasıca ortak düzenlenen 4 Ekim "Hayvan Hakları Günü" etkinliğinde sokak hayvanları ve havyan sevgisi hakkında okul öğrencilere eğitici seminer verildi. Seminerde konuşan İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Seven, "Bu anlamda İlkadım Belediyesi sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarımızla yerel yönetimlere örnek olduk." dedi.

İlköğretim çağındaki öğrencilere yönelik Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ve İlkadım Belediyesi Veteriner Müdürlüğünce düzenlenen 4 Ekim "Hayvan Hakları Günü etkinliği Gülsüm Sami Kefeli İlköğretim Okulunda gerçekleşti. HAYTAP Samsun il temsilcileri ve Belediye Veteriner Müdürlüğü yetkilileri tarafında okulların 4,5 ve 6 sınıf öğrencilere İlkadım Belediyesi  tarafında öğrencilere sınıflarında tişört ve şapka dağıtıldı. Akabinde öğrencilere konferans salonunda slayt gösterileri eşliğinde sokak hayvanların koruma  sahiplenme hakkında soru ve cevap şeklinde eğlenceli sunum yapıldı.


Ahmet Seven: Yerel yönetimlere örnek olduk 

Hakları Federasyonu (HAYTAP) Samsun İl Temsilcisi Emin Özbayrak,” İlkadım Belediyesinin sokak hayvanlarını koruma adına Veteriner İşleri Müdürlüğünü kurmakla ilkadımı atmış olmasında dolayı Belediye Başkanımız Necattin Demirtaş’a teşekkür ediyorum. Özbayrak, İnsanoğlu kendisiyle dünyayı paylaştığı diğer canlıların yaşam haklarına saygı duymayı ve bunu canı pahasına da savunmayı göze alacak kadar uygarlaşmadıkça, ne yazık ki savaşlar devam edecektir" diye konuştu.

Hem sokak hayvanlarının refahını sağlamak hem de vatandaşları sokak hayvanları kaynaklı çevre rahatsızlıklarından korumak için çok sayıda çalışma yürüttüklerini ifade eden İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Seven, "Bu anlamda İlkadım Belediyesi sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarımızla yerel yönetimlere örnek olduk. Sokak hayvanları için ilçe genelinde farklı noktalara barınmaları için yemek, su odakları yaptık. Fakat çok üzücüdür ’ki vatandaşlarımız tarafında hepsi kullanılmaz duruma geldiğini dile getiren Seven,” Sevimli ve sadık dostlar diye nitelediği hayvanların sadece özel günlerde değil,  her zaman hatırlanmasını, korunmasını “istedi.

Hayvan Hakları Savunucusu Semih Iğdıgül Hayvanlarımız bizim can dostlarımız ve ailemizin birer parçasıdırlar. Onları sevelim çünkü onlar bizi seviyorlar ve bizden sevgi, ilgi bekliyorlar. Gözlerinizin içine bakıp sadece mama, su ve sevgi istiyorlar. Konuşmalarına gerek yoktur, bakışlarıyla ve davranışlarıyla dertlerini anlatabiliyorlar. Onlar sizi çok iyi anlıyor zaten” dedi.

4 Ekim "Hayvan Hakları Günü etkinliğine, İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Seven, Samsun Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İl Temsilcileri Emin Özbayrak, Selime Kabalak, Samsun Veteriner Odası Yönetim Kurul Üyesi Veteriner Dr.Elif Köse, İlkadım Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Özcan Yücel, Okul Müdürü Necdet Bal ve okul öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.