İlkadım Kent Konseyinden anlamlı proje hayata geçiyor

SAMSUN HABER Haber Girişi : 12 Aralık 2016 21:08
İlkadım Kent Konseyinden anlamlı proje hayata geçiyor
İlkadım Kent Konseyi Tarih Kültür Sanat Çalışma Grubu üyeleri aylık toplantısını yapmak üzere Fatma Pak başkanlığında biraraya geldi.
 İlkadım Kent Konseyi  Tarih Kültür Sanat Çalışma Grubu üyeleri aylık toplantısını yapmak üzere Fatma Pak başkanlığında biraraya geldi. 

İlkadım Kent Konseyi Genel Sekreteri İbrahim Kurt'unda yer aldığı toplantıda Samsunda doğup Türkiye'ye mal olmuş Tarihi Milli ve Kültür adamlarından oluşan değerleri öğrencilere tanıtmayı hedefleyen projenin uygulanması için gerekli çalışmalar başlatıldı.   Proje kapsamında tespit edilen isimler arasında yer alan Türk Güreşinin Sembolü Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Yaşar Doğu'nun hayatı felsefesi ve kişiliği  belirlenen okullarda anlatılması hedefleniyor.

İLKADIM'DA ÖĞRENCİLERE YAŞAR DOĞU'NUN HAYATI ANLATILACAK
Bu kapsamda İlkadım Belediyesi ve İlkadım sınırları içerisinde yer alan sporculara da konferanslar verilecek. Çalışmalar içerisinde okullardan tespit edilen 40 kadar öğrenci ile birlikte Yaşar Doğu'nun Kavak İlçesine bağlı Emirli Köyünde bulunan ve müze haline getirilen evinin ziyareti de yer alıyor.

Konferans İlkadım Kent Konseyi  Tarih Kültür Sanat Çalışma Grubu üyesi ve aynı zamanda Yaşar Doğu kitabının yazarı Arş. Yazar Ahmet Seven tarafından verilecek. Konferans öncesi okullarda Yaşar Doğu'nun bugüne kadar hiçbir yerde yayınlanmayan fotoğraflarından oluşan bir de fotoğraf sergisi açılacak.

Tespit edilen isimler arasında Ord. Drof. Dr. Ali Fuat Başgil ve Samsunlu ses sanatçısı Yıldıray Çınarda yer alıyor. 

Uygulanacak çalışmada Samsunda kendi çabalarıyla dünya çapında başarılara imza atmış kişi ve  firmaların serüveni de aktörleri tarafından öğrencilere anlatılması sağlanacak.

 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.