İLKADIM BELEDİYESİNİN DÜNÜ VE BUGÜNÜ

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 17 Eylül 2012 20:32
İLKADIM BELEDİYESİNİN DÜNÜ VE BUGÜNÜ
Samsun İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, kentin en borçlu belediyeleri arasında gösterilmelerine rağmen, ödenemeyecek miktarda borçları bulunmadığını söyledi.
 İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, kentin en borçlu belediyeleri arasında gösterilmelerine rağmen, ödenemeyecek miktarda borçları bulunmadığını söyledi. Son 3 ayda 6 milyon TL piyasaya borç ödediklerini açıklayan Başkan Demirtaş, "Bütçemize göre borcumuzun bir esprisi yok." dedi.

İlkadım Belediyesi'nin borçları ve halk ekmek uygulaması konusunda bilgi veren Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, belediyenin 60 milyon TL borcu olduğunu belirti. Buna karşılık belediyenin kasasında 85 milyon TL para olduğunu ifade eden Başkan Demirtaş, istedikleri an borcu çevirebilecek durumda olduklarını kaydetti. Demirtaş, "Belediye borçları 6. ay itibariyle açıklanmıştı. O tarihten bugüne 6 milyon lira borç ödedik. Ödemeye de devam ediyoruz. Borç, büyüklükle orantılıdır. Örneğin 10 milyon bütçesi olan bir belediyenin 5 milyonu borç ise yüzde 50'si borç demektir. Benim 100 milyonumun 20 trilyonu borç olduğu zaman yüzde 20'si borç demektir. Büyüklüğe kendi içinde ve Mali açıdan bakmak lazım. Dolayısıyla bizim kendi bütçemize göre olan borcumuzun bir esprisi yok." diye konuştu.

Belediyeyi toplanan 40 milyon TL net para ve kamu ve özel sektör dahil 77 milyon TL borçla devir aldıklarını anımsatan Başkan Demirtaş, "Bu 77 milyon TL'nin 52'si kamu, 25'i piyasa borcuydu. Şuanda gelirimiz 85, borcumuz 60 milyon TL. Tabi bunda alınıp ödenen yoluyla yaşanan bir hareketlilik de var. Burada şunu görmek lazım. Kasasında 40 milyon TL geliri olan adam, 77 milyon TL borca girmiş. 2 katına yakın bir rakam. Şimdi ise kasasında borcunu ödeyebilecek 85 milyon TL ve 60 milyon TL borcu var. İsteğimiz anda çevirebiliriz bu borcu. Belediyelerde borç olmama şansı yok. Ama ödenemeyen borcumuz yok. Kamu dahil." şeklinde konuştu. Başkan Demirtaş, bu sene 37 milyon TL'lik yatırım bütçesinin 25 milyon TL'sini gerçekleştirdiğini de sözlerine ekledi.

'HALK EKMEK BENİM EN HAYIRLI İŞİM'

Belediye hizmetinde yaptığı en hayırlı işinin halk ekmek fabrikasını kazandırmak olduğuna da değinen Demirtaş, "Sağlıklı, hijyenik ekmek yedirme ve piyasada nazım rolü oynamasından dolayı en hayırlı işim. Bu işe girmemiş olsaydık, vatandaşlarımız bugün ekmeği en az 1 TL'den yiyecekti. Burada paranın vatandaşın cebinde kaldığını düşünürsek içlerinden 10 tanesi bize dua ederse yeter. Satışı ise beni ilgilendirmiyor. Çok satarsa işletme para kazanacak, az satarsa zarar edecek. Ben ne yapmışım, elin kuşuyla elin taşını vurmuşum. 20 yıl kullanıp bana iade edecekler. Üretimine, fiyatına müdahale ediyoruz. Şuan 40-50 bin bandındalar. Başa baş noktasını geçtiler. İsim hakkı biz de olduğu için yanlış bir şey yapıldığında faturası bize kesilecek. Dolayısıyla biz de bütün üretimini görevlilerimizde takip ediyoruz. Şuan Samsunlular, en sağlıklı ekmeği orada yiyor. Ben de kendi evime halk ekmek alıyorum. " ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.