İLKADIM BELEDİYESİNDEN ÖNEMLİ KÜLTÜR HİZMETİ

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 27 Nisan 2014 20:35
İLKADIM BELEDİYESİNDEN ÖNEMLİ KÜLTÜR HİZMETİ
İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 'Dünya Kitap Günü" dolayısıyla açılacak kitap sergisinde Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait 200 eser görücüye çıkacak
"İlkadım'da 200 yıllık kitaplar halka açılıyor"

 İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 'Dünya Kitap Günü" dolayısıyla açılacak kitap sergisinde  Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait 200 eser görücüye çıkacak

 DÖNEMİN EN ÖZEL ESERLERİ

 Atatürk Kültür Merkezi Sanat Galerisi Sergi Salonunda 28 Nisan -3 Mayıs tarihlerinde 6 gün boyunca halka ücretsiz olarak açık kalacak  sergide 1800- 1900 yılları döneminde basılmış tarih, edebiyat, fıkıh, gazete ve dergilerin yanı sıra o döneme ait güncel olayların konu edildiği eserlerle, 1800'lü yıllarda Osmanlılar döneminde çıkartılan çocuk hikaye kitaplarının fotoblok baskısı  sergilenecek. Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait tıpkı basım, prestij, armağan yayımlarının olacağı kitap sergisinde Kaşgarlı Mahmut'un  Divan-ı Lügat'it Türk'ü ve Mecelle gibi önemli birçok eserin taş ve normal baskıları da sergide yer alacak. 

ASIRLIK ESERLER GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

Tarihi ve kültürel kimliği ile anılan İlkadım Belediyesi'nin kültürel ve sanatsal alanlardaki ivmesini daha yükseklere çıkartacaklarını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " Mahiyeti ve içeriği itibarıyla Samsun'da bir ilk olacak olan kitap sergisinde Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait tıpkı basım, armağan ve prestij kitaplarından oluşan 200 yıllık eserlerin taş ve normal baskılarını Samsunlularla buluşturacağız. 6 gün boyunca ücretsiz olarak açık kalacak bu kitap sergimize tüm halkımız davetlidir" diye konuştu.

BELEDİYE KÜTÜPHANESİ KURULACAK

Eksikliğini hissettikleri belediye halk kütüphanesi kuracaklarını ifade eden Başkan Erdoğan Tok, " Kültür ve Turizm Bakanlığından talep ettiğimiz bu kaynak eserlerinin bir benzeri belediye bünyesinde oluşturulacak kütüphanemizde korunacaktır." dedi.

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 'Dünya Kitap Günü" dolayısıyla açılacak kitap sergisinde  Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait 200 eser görücüye çıkacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.