İLKADIM BELEDİYESİNDEN HİZMET ATAĞI

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 05 Mayıs 2014 10:47
İLKADIM BELEDİYESİNDEN HİZMET ATAĞI
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Gelecek 5 yılda yapacakları çalışmalarla, İlkadım'ın Türkiye'nin saygın kentler sıralamasında yerini alacağını ifade etti.
Erdoğan Tok;

"İlkadım projelerle yeni bir çağ yaşayacak"

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Gelecek 5 yılda yapacakları çalışmalarla, İlkadım'ın Türkiye'nin saygın kentler sıralamasında yerini alacağını ifade etti.

Samsun'un ciğeri olarak gördükleri İlkadım'ın  geleceğine yön verecek projeleri hayata geçireceklerini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Her adımda İlkadım sloganıyla Gençlik Merkezi, Hanımlar Kültür ve Yaşam Merkezi, Olimpik Yüzme Havuzu, Yeni Belediye Hizmet binası gibi projeleri hızlı bir şekilde hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi.

 "AKILLI BELEDİYE HİZMET BİNASI YAPILACAK"

Nüfusu ve konumu itibariyle metropol bir ilçe olan İlkadım Belediyesinin iki ayrı yerde belediye binasının bulunmasının hizmet bütünlüğünü sağlayamadığını ifade eden Başkan Erdoğan Tok, " Eski iki belediye binasının yerine, akıllı belediyecilik kapsamında modern, kurumsal yapıyı ve disiplini sağlayacak yeni belediye hizmet binasını kısa zamanda hayata geçireceğiz." dedi.

 "TÜRKİYE'NİN SAYILI GENÇLİK MERKEZİ İLKADIMDA OLACAK"

19 Mayıs kenti Samsun'un kalbi olan İlkadım'a  özelliği bakımından Türkiye'nin sayılı gençlik merkezlerinden birisini inşa etmeyi düşündüklerini dile getiren Başkan Tok, Sosyal yaşam içersinde aktif rol olan bayanlara özel olarak dizayn edilecek, içersinde yüzme havuzunun olacağı Hanımlar Yaşam Kültür Merkezi'nin halkımızın kullanımına sunacağız." diye  konuştu.

 "ESKİ SAMSUN KONAKLARI RESTORE EDİLECEK"

Tarihi yapısı itibariyle eski yapıların bulunduğu merkez haline gelen İlkadım'da eski Samsun evlerinin bulunduğunu belirten Başkan Erdoğan Tok, Samsun'un  ciğeri olarak gördüğümüz İlkadım ilçesinde tarihi bir çok yapı bulunmaktadır. Selahiye mahallesinde bulunan eski Samsun evlerini gün yüzüne çıkaracağız. O bölgemizi ziyaret edilecek mekanlar olarak turistik ziyaretlere açmayı hedefliyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığıyla yapılacak görüşmeler neticesinde Selahiye mahallemizde bulunan eski konakları restore edeceğiz." şeklinde konuştu.

 " YERİNDE DÖNÜŞÜMDE KAZANAN HALK OLACAK"

Her adımda İlkadım sloganıyla önümüzdeki beş yılda yerinde dönüşüm projesiyle çarpık yapılaşmanın bulunduğu mahallelerde halkın rızasını alarak modern ve konforlu yaşam alanları oluşturacaklarını kaydeden Başkan Tok,  " Samsunlu müteahhitlerle yapmayı düşündüğümüz yerinde dönüşüm çalışmamızla halkın onayını ve rızasını alacağız. Hastane mahallemizde pilot olarak yapmayı arzu ettiğimiz çalışmayla yeşil alanı bol, çocuk oyun alanları ve parkları olan deniz manzaralı huzurlu ve konforlu konutlar inşa etmeyi hedefliyoruz.  Denize hakim bir konumda olan Hastane mahallemizde çarpık yapılaşmanın yerine düzenli yapılaşmayı sağlayacağız. Kentsel dönüşüm değil, yerinde dönüşüm yapacağız. O bölgedeki insanlarımızı bir yere taşıyarak değil, bulunduğu bölgede dönüşüm sağlayacağız. Yıllardır iç içe, çarpık yapılaşmanın içersinde hayatını devam ettirmiş vatandaşlarımıza sosyal donatı alanları geniş modern konutlar sunmanın gayreti içersinde olacağız. Yerinde dönüşüm projemizde kazanan taraf o bölgede yaşayan vatandaşımız olacaktır." diye konuştu.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.