İLKADIM BELEDİYESİNDEN HAYVANLARA HAYAT DESTEĞİ"> İLKADIM BELEDİYESİNDEN HAYVANLARA HAYAT DESTEĞİ"> İLKADIM BELEDİYESİNDEN HAYVANLARA HAYAT DESTEĞİ">

İLKADIM BELEDİYESİNDEN HAYVANLARA HAYAT DESTEĞİ

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 13 Aralık 2013 11:08
<font color=İLKADIM BELEDİYESİNDEN HAYVANLARA HAYAT DESTEĞİ" />
İlkadım Belediyesi, Veteriner Müdürlüğü ilçe genelindeki belirlenen kavşak,parklara ve yeşil alanlara bıraktığı yem ile zorlu kış şartlarında hayatta kalma mücadelesi veren kanatlı hayvanları aç bırakmıyor.
ZOR HAVA KOŞULLARINDA KALAN KANATLI HAYVANLARA HAYAT DESTEĞİ

 -İLKADIM BELEDİYESİNDEN ÖRNEK UYGULAMA

 İlkadım  Belediyesi, Veteriner Müdürlüğü  ilçe genelindeki  belirlenen kavşak,parklara ve yeşil alanlara bıraktığı yem ile zorlu kış şartlarında hayatta kalma mücadelesi veren kanatlı hayvanları aç bırakmıyor.

 İlkadım Belediyesi, Haytap İl Temsilciliği ve hayvan severler ülke genelinde seyreden olumsuz hava koşulları yağan kar yağışı nedeniyle karla kaplı alanlarda kanatlı hayvanlara bıraktıkları yemler ile yaşam mücadelesine destek oluyor. İlçe genelinde farklı 25 noktaya yem bırakan Veteriner Müdürlüğü görevlileri günlük kontrollerinin sonunda belirlenen noktalara yem ilavesi yapacak.

 Birçok kuş ve canlı hayvanın barındığı ilçemizin nadide doğal merkezlerden biri olduğunu belirten İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Seven''Eskiden atalarımız mimari yapılara kuş evleri ve yemlikleri de eklerlermiş. Bu güzel geleneği maalesef unuttuk. Şimdiki yapılarda pek rastlamıyoruz ama elimizden hiç bir şey gelmiyor da değil. Belediyemizin Veteriner Müdürlüğü tarafında başlattığımız örnek uygulama ile düzenli ve belirli yerlere koyduğumuz yemlerle, kanatlı hayvanların kışın karla kaplı doğal ortamlarında minik karınlarını doyurmak istedik" dedi.

 Bu çalışma ile özellikle çocukları teşvik ettiklerini söyleyen Veteriner İşleri Müdürü Ahmet Özcan Yücel, Bu tür alışkanlıkların ileri ki yıllarda toplumda ortak değerleri koruma, paylaşma ve sahiplenme duygularını pekiştirdiğini söyledi.Yücel, Bu şehrin havasını, suyunu paylaştığımız bu şehrin dostları olan hayvanlarımızın doğaya ve çevremize verdiğimiz hassasiyetin bir parçasıdır" dedi.

 İlkadım genelinde uygulanan örnek uygulamaya İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Seven,İlkadım Belediyesi Veteriner Müdürü Özcan Yücel,Müdür Yardımcısı Adem Öksüz,Haytap İl Temsilcileri Selime Kalabalık,Emin Özbayrak,Veteriner Hekim Onur Akça,Veteriner Sağlık Teknisyeni Aslıhan Yılmaz ve hayvan severler katıldı.

Etiketler : ilkadım
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.