İlkadım Belediyesi Kitap Fuarında Prof. Dr. İlber Ortaylı’ya büyük haksızlık

SAMSUN HABER Haber Girişi : 05 Haziran 2022 22:21
İlkadım Belediyesi Kitap Fuarında Prof. Dr. İlber Ortaylı’ya büyük haksızlık
İlkadım Belediyesinin düzenlediği Kitap Fuarına davetli olarak katılan Tarihçi-Yazar İlber Ortaylı’ya konser gibi söyleşi yaptırılması üzüntü yaşattı.

İlkadım Belediyesi Kitap Fuarında Prof. Dr. İlber Ortaylı’ya büyük haksızlık

 

 İlkadım Belediyesinin düzenlediği Kitap Fuarına davetli olarak katılan Tarihçi-Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı’ya konser gibi söyleşi yaptırılması üzüntü yaşattı.

Açık havada konser gibi söyleşi yapılmasının zor olmasının bilindiği halde İlber Ortaylı'nın sahneye çıkarılması edebiyatseverler arasında üzüntüyle karşılandı. Kalabalığın gürültüsü arasında sık sık konuşmalarını keserek beni duyuyor musunuz? Diyerek soran Ortaylı’nın konuya adapte olamadığı ve zor anlar yaşadığı görüldü.

İlber Ortaylı’nın gittiği her yerde büyük ilgi görüp protokol ile ağırlanırken İlkadım Kitap Fuarında bu durum gerçekleşmedi. Ortaylı’nın durumu kurtarmak için büyük çaba harcadığı gözlenirken etrafa kaçamak gözlerle bu ne ilgisizlik diye baktığı gözlerden kaçmadı? 

Edebiyatseverler Tarihçi Yazar İlber Ortaylı’nın düşürüldüğü bu durumun hoş olmadığını ifade ederek olay karşısında büyük üzüntü duyduklarını dile getirdiler. Kitapseverlerden bir grup Ortaylı salonda konuşabilirdi. Samsunun buna ihtiyacı vardı. Bir ilim adamının konser verircesine sıcak bir ortamda sahneye çıkarılıp söyleşi yaptırılması büyük haksızlık ve yanlışlıktır. Ortaylı’ya bunu reva görenler mutlaka cevap vermelidir diyerek konuştular.

 

Ortaylı’nın katıldığı davette İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaşın dışında kimsenin bulunup ev sahipliği yapmaması dikkat çekti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.