• İHSANBAŞKAN
SAMSUN HABER Haber Girişi : 11 Mayıs 2022 12:26

İlkadım Belediyesi iyi yönetilmiyor

İlkadım Belediyesi iyi yönetilmiyor
AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Mücahit Erbin, “Belediye'nin gelirleri rutin hizmetleri gerçekleştirmeye ve ayrıca bir çok projeyi hayata geçirmeye yeterlidir. Burada ki sorun yönetilememe ve ekip sorunudur. Bu nedenle İlkadım ilçemiz adeta geri gitmiştir.

İlkadım belediyesi’nde yönetilememe ve ekip sorunu var!

AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Mücahit Erbin, “Belediye'nin gelirleri rutin hizmetleri gerçekleştirmeye ve ayrıca bir çok projeyi hayata geçirmeye yeterlidir. Burada ki sorun yönetilememe ve ekip sorunudur. Bu nedenle İlkadım ilçemiz adeta geri gitmiştir. 3 yıl heba olmuştur.” dedi.

 

AK Parti İlkadım İlçe Başkanlığı, Derebahçe Mahallesi’nde il başkanlığının planlaması çerçevesinde "Mahalle Danışma Meclisi Toplantı"larının ilkini gerçekleştirdi.

 

Toplantıda konuşan Başkan Erbin, tüm mahalleleri kapsayacak şekilde mahalle danışma meclisi toplantılarını gerçekleştireceklerini söyledi.

 

Mahalle teşkilatlarında görev yapan tüm kademelerdeki arkadaşlarla bir araya geldiklerini belirten Erbin, “2023 Seçimlerini konuşuyor, çalışmalarımızı planlıyoruz. Daha büyük ve daha güçlü Türkiye için yapacak çok işimiz var.” ifadelerini kullandı.

 

“İlkadım Belediyesi vaad edilen  hiç bir projeyi gerçekleştiremedi”

 

Toplantılarda İlkadım Belediyesi'ni de konuştuklarını anlatan Erbin, şöyle devam etti:

 

“İlkadım Belediyesi vaad edilen hiç bir projeyi gerçekleştiremedi. Gelir Bütçesi hizmetlerin yapılması için yeterlidir. 2021 yılı sonu itibariyle kesin mizan da 30 milyon tl'ye yakın nakit vardır. Vatandaşlarımızdan çok yoğun şikayetler almaktayız. Anketlerde ve vatandaşlarımız ile yaptığımız buluşmalarda oy verenlerin dahi pişmanlıklarını ve memnuniyetsizliklerini alıyoruz. Belediye'nin gelirleri rutin hizmetleri gerçekleştirmeye ve ayrıca bir çok projeyi hayata geçirmeye yeterlidir. Burada ki sorun yönetilememe ve ekip sorunudur. Bu nedenle İlkadım ilçemiz adeta geri gitmiştir. 3 yıl heba olmuştur. Böyle bir tablo varken kredi talebinde bulunmayı bırakaınlar.

 

Hiç bir şeyin yapılmadığı yerde, kendi kaynaklarının kendine yettiği bir yerde kredi borçlanması ile ayrıca bir finansman yüküne sebebiyet veremeyiz.”

 

Hemen hemen her ay belediye meclis gündemine kredi talebi ile geldiklerini vurgulayan Erbin, “Israrla bu talep ile gelme nedenleri 3 yıldır yapılmayan hizmetleri kapatma ve bir mazeret bulma çabasıdır. Cumhur ittifakı bizi engelliyor algısı oluşturma çabasından başka bir şey değildir. Örnek olarak da soon yapılan Mayıs ayı meclis toplantısında 200 milyona yakın gelir bütçesi olan, kasasında 31.12.2021 tarih itibariyle 30 milyona yakın nakiti olan bir belediye de park yapımı için 3.250 bin tl kredi talebinde bulunmak bu söylediğimizi adeta ortaya sermektedir. Bu ve buna benzer birçok örnekte ayrıca devamlı yaşanmaktadır.

 

İlkadım Belediyesi uhdesinde bulunan ve daha önce yapılan kendi tesislerinin dahi bakımının yapılamadığı bir ortamda tüm beceriksizliklerinize karşı duran meclis üyelerimize de tehditvari bir dil ile sizi bu kararlara ortak edeceğim diyen anlayışı İlkadım halkımızın yüksek taktirlerine sunuyorum. ” diye konuştu.

 

Artık balon patladı. Boş laf ve algı ile yürütülen siyaset gemiside battı.  “Amacı hizmet etmek olanların, milletin duasını almak varken, İlkadım da yaşayan herkesin hayatını güzelleştirme fırsatı varken bu tür oyunlara ve bahanelere  sığınılması, ‘Haberim yok bilmiyorum’ Belediyeciliğinde olur.” diyen Erbin, “Burada olduğu gibi ilçemizin her mahallesinde her sokağında her hanesinde bütün bunları hiç birine fırsat vermeden anlatacağız.” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.