Her Ramazanda birbirine benzer sorular hocaları çileden çıkarıyor

GÜNDEM Haber Girişi : 18 Haziran 2015 00:32
Her Ramazanda birbirine benzer sorular hocaları çileden çıkarıyor
ürkiye'de de Kur'an ayı için iftar ve sahurda televizyon programları yapılıyor. Bu programlara katılan ilahiyatçılar izleyicilerden gelen sorulara cevap veriyor.
 HER RAMAZANDA TEKRAR EDEN SORULAR 
EKRANLARIN RENKLİ SİMASI RİZELİ NECATİ HOCA
Çay TV`de yayınlanan `Necati Hoca Cevap Veriyor` programı milyonları ekranlara kilitlemeye devam ediyor. kendisine özgü üslubuyla tanınan emekli imam Necati Hutoğlu, izleyicilerden gelen soruları yanıtlıyor.
 
 Bir izleyicisinden gelen soru üzeri bir anısı anlatan Necati Hoca ekran başındaki izleyicilerini gülme krizine soktuğu görülüyor. 
Soruların bazılarına verdiği cevaplar:
Çay TV'de sahur programına katılıp fetvalar veren emekli imam Necati Hutoğlu, 'Biber gazı orucu bozar mı?' sorusuna bakın ne cevap verdi:

Çay Televizyonu'nda izleyenlerin sorularını cevaplayan emekli imam Necati Hutoğlu, "Biber gazı orucu bozar mı" sorusuna, "Bilerek içine çekersen bozar bilerek çekmezsen bozmaz" cevabını verdi.

Özellikle Ramazan aylarında sempatik tavırları ile izleyenleri ekranların başına toplayan emekli imam Necati Hutoğlu, bir izleyenin "Taksim'de biber gazı orucu bozar mı?" şeklindeki sorusuna, "Bilerek içine çekersen bozar, bilmeyerek çekersen bozmaz" şeklinde cevap verdi.

Programın sunucusu Orhan Yazıcılar'ın "Hocam kimse bilerek onu içine çekmez" sözleri ekran başındakileri güldürdü. Yazıcılar, "Tabii oraya eylem amaçlı gitmeyen oradan geçenlerde etkilenmiş olabilir" derken, Necati Hoca ise, "Orada oruçlunun ne işi var" şeklinde cevap vermişti.

HER YIL AYNI SORULAR
SORULARIN ÇOĞU MİZAHA KAÇIYOR?
HOCALAR ESPRİYLE KURTULUYOR

Türkiye'de de Kur'an ayı için iftar ve sahurda televizyon programları yapılıyor. Bu programlara katılan ilahiyatçılar izleyicilerden gelen sorulara cevap veriyor. Bunun yanı sıra Ramazan ayı hakkında soruları bulunanlar Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "Alo Fetva" hattını kullanıyor. Müftülüklere ve cami imamlarına da oruç ve Ramazan ayında yapılacak ibadetler hakkında onlarca soru yöneltiliyor.

Genel olarak her Ramazan ayında sorulan ilginç soruların bir kısmını sizin için derledik. Sakız çiğnemek, dedikodu yapmak, diş fırçalamak, havuza girmek, balık avlamak gibi klasikleşmiş soruların yanında daha duyulmamış ilginç sorunlar da bu ayda ortaya çıkıyor. Bunlardan bazıları şöyle:

-Kocam akşama kadar sarhoş. Kocama hizmet etmem orucumu bozar mı?

-Gazinoda çalışan kadınların servis sürücülüğünü yapmam ibadetime zarar verir mi?

-Yemeğin tadına bakmam orucumu bozar mı?

-Biber gazı solumak orucu bitirir mi?

-Nargile içmek orucu bozar mı?

-Makyaj yapmak oruca zarar verir mi?

-Astım ilacı orucu bozar mı?

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.