Hasan Basri Kurt: Başarı ekip ve iletişim işdir"> Hasan Basri Kurt: Başarı ekip ve iletişim işdir"> Hasan Basri Kurt: Başarı ekip ve iletişim işdir">

Hasan Basri Kurt: Başarı ekip ve iletişim işdir

SİYASET Haber Girişi : 22 Kasım 2013 21:24
<font color=Hasan Basri Kurt: Başarı ekip ve iletişim işdir" />
AK Parti İlkadım Belediye Başkan Aday Adayı Hasan Basri Kurt, ilçedeki mahalle muhtarlarıyla Başak Restaurant'ta kahvaltıda bir araya geldi.
 AK Parti İlkadım Belediye Başkan Aday Adayı Hasan Basri Kurt, ilçedeki mahalle muhtarlarıyla Başak Restaurant'ta kahvaltıda bir araya geldi.

Muhtarların yeni yerel yönetimler yasası ile önemli bir foksiyon kazanacağını ifade eden Kurt, "Bir belediye başkanının sadece kendi bürokratlarına ve çalışma arkadaşlarına güvenerek tek başına iş yapmasının mümkün olduğuna inanmıyorum. Bir şehri kalkındırmak, bir noktaya getirmek iletişim işidir. Bir işte paydaş olan herkesin omuz verme işidir. Eğer biz bunu sağlayabilirsek başarı elde edebiliriz. Burada da işin birinci yapıtaşı muhtarlarımız. Daha sonra ilçe ve büyükşehir belediyesi.Yeni yasa ile muhtarlarımızın fonksiyonu apayrı bir noktaya geliyor. Daha önce sistem il genel meclisi üzerinden işliyordu. Şimdi ise ilçe ve büyükşehir belediyelerimizi önemli bir sorumluluk verildi. Biz bu birlikteliği tespihin taneleri gibi düşünürsek ve düzgün şekilde dizebilirsek inşallah güzel günler görürüz." dedi.

tg8_9092.jpg

Kurt, dertlerinin makam arabasına binmek olmadığını belirterek, "Bizim derdimiz tasamız makam arabasına binmek, belediye başkanlığı forsunu takmak değil. Biz Samsun'a hayırlı güzel hizmetler yapmak istiyoruz. Makamlar gelip geçicidir. İlkadım dediğimiz yer aslında Samsun'un özü. Samsun'un şehir merkezi geçmişten bugüne burasıdır. Samsun'un kalbi burada atıyor. Biz hem bir ilçe yöneteceğiz hem de Samsun'la ilgili de bir şeyler yapacağız. İki yükü birlikte taşıyacağız." diye konuştu.

Samsun'un kavgaları bırakıp bir Samsunluluk ortak paydası üzerinde buluşabilmesi gerektiğinin altını çizen Kurt, "Samsun sadece bir Karadeniz şehri değil dünya şehridir. Dünya şehri ve vizyonla kararlılıkla işe bakacağız. Samsun'un bir kimlik edinebilmesi, başka kavgaları bırakıp bir Samsunluluk ortak paydası üzerinde buluşabilmesinin özünde bir dünya kenti vizyonu vardır. Avrupa'nın önemli şehirleriyle yarışır bir Samsun ve İlkadım bizim hayalimiz. Biz belediyeciliğimizi insan odağıyla yapacağız. Sadece yol ve çöpü toplayarak değil. Bunlar zaten yapılacak. Yapılamazsa kabahattir. Bizim yapacağımız insana yatırımdır. Biz gençlerimizin sokakta kahvehanede boş boş durmasından rahatsızız. İnşallah güzel günler gelecek. Sorun hangi hızda bu güzelliklere ulaşacağız." şeklinde konuştu.

kahvalti.jpg

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.