Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği açıldı"> Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği açıldı"> Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği açıldı">

Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği açıldı

GÜNDEM Haber Girişi : 11 Kasım 2013 22:38
<font color=Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği açıldı" />
Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, yeni ofisinde hizmet verecek.
Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, yeni ofisinde hizmet verecek.

Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Samsun Şubesi, Büyükşehir Belediyesi'nin Anakent İş Merkezi'nde tahsis ettiği ofiste hizmete girdi. Derneğin yeri hizmet yerinin açılışına katılan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, şehit aileleri ile gazilere büyük önem verdiklerini belirterek, sorunlarının çözümüne gerekli katkıları vermeye devam edeceklerini kaydetti.


Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Samsun Şubesi'nin yeni hizmet binasının açılışına Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, İl Müftüsü Yard. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Seven, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Ondokuzmayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Bilal Erim ile şehit aileleri ve gaziler katıldı.
Derneğin hizmet yeri açılış töreninde konuşma yapan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, şehit ve gazilerin kendileri için büyük önem taşıdığının altını çizdi. Şehit aileleri ile gazilerin her türlü sorununun kamu kurum ve kuruluşlarının öncelikli sorunu olduğunun altını çizen Vali Aksoy, "Bu anlamda şehit aileleri ve gazilerimiz onların buluşma noktaları ve bir araya gelebilmelerine imkan tanıyacak mekanların oluşturulması bu bakımdan da büyük önem taşıyor. Şehitleriz ve gazilerimizle ilgili olarak devletimizin birçok kurumunda önemli yapılanmalar ve çalışmalar gerçekleştiriliyor. İçişleri Bakanlığı'nda özellikle valiliklerimizde özel müdürlükler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda ve Genelkurmay Başkanlığı'nda birimler oluşturuldu. Çünkü şehit yakınları ve gazilerimiz hayatta karşılaşacağı sorunlar ve çözüm üretmek adına yapmamız gereken önemli sorumluluklarımız var. Bunları yerine için devletin bütün kurumları bir arada çözüm üretmek için gayret gösteriyor." dedi.

İnsanların Ay-Yıldızlı bayrak altında hür, bağımsız ve rahatça yaşayabilmesini şehitlere ve gazilere borçlu olduğunu vurgulayan Vali Aksoy, "Onların verdiği mücadele en değerli varlıkları olan canları pahasına ortaya koydukları mücadele bugün bizim bu durumda olmamızı sağlayan en önemli unsurlardan birisidir. Onun için şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Geride bıraktıkları yakınları ve aileleri ve bizim için önemli ve değerlidir. Dernek binamız ortak sorunlara çözüm bulunabilmesi için önemli bir mekan. Bir arada olmak için örnek ve güzel bir çalışmayı gerçekleştirdikleri için dernek binasının hayırlara vesile olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Samsun Şube Başkanı İrfan Öztürk ise destek veren herkese teşekkür etti. Öztürk, "Türkiye genelinde şehit aileleri ve gaziler arasında iletişim, dayanışma ve kaynaşma sağlanması amacıyla bu derneğin kurulmuş olması, Samsun ilimiz için büyük bir lütuf olacaktır. Kuruluşunun 7. yılında Samsun'da 187 şehit ve gazi yakınlarına ulaşarak üye yapmış, ailelerini kaynaşmasını sağlamış, tek çatı altına toplayarak birlik olduklarını, vatan için ödenen bedelin ne kadar kutsal olduğunu gurur duyulacak bir şeref olduğu bilincine varılmıştır." ifadelerini kullandı.

Dernek şubesinin açılışı İl Müftüsü Yard. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk'ün dua ettirmesinden sonra gerçekleştirildi. 

www.gazetenizolsun.com
Etiketler : Harp Malulü
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.