Antalya ve Burdur’dan Üst Üste Kaza Haberleri! Toplam 15 Can Kaybı
Türkiye, bu sabah Antalya ve Burdur’dan gelen iki ayrı kaza haberiyle yasa boğuldu. Antalya’da 8 kişinin can verdiği otobüs faciasının ardından, Burdur’dan gelen otomobil çarpışması haberi acıyı katladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, her iki kazada toplam 15 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini duyurdu.
İlk Acı Antalya'da: Yolcu Otobüsü Şarampole Devrildi
Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde, Antalya-Burdur karayolunda seyir halindeki bir yolcu otobüsü kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Can pazarının yaşandığı olay yerinde ilk belirlemelere göre:
-
8 vatandaşımız hayatını kaybetti.
-
26 vatandaşımız ise yaralandı.
Burdur'da Kafa Kafaya Çarpışma: 7 Ölü
Antalya faciasının yankıları sürerken, bir acı haber de Burdur’un Ağlasun ilçesi Yumrutaş köyü mevkiinden geldi. Antalya-Isparta Karayolu üzerinde iki otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu ortalık savaş alanına döndü.
-
Bu kazada 7 vatandaşımız yaşamını yitirdi.
-
5 vatandaşımız yaralandı.
Yaralıların bir kısmının durumunun ağır olduğu ve çevre illerdeki tam teşekküllü hastanelere sevk edildikleri bildirildi.
Bakan Yerlikaya: "İçimiz Yandı"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kazaların ardından yaptığı açıklamada derin üzüntüsünü dile getirdi. Bakan Yerlikaya, incelemelerin sürdüğünü belirterek şu mesajı paylaştı:
"Bu sabah Antalya ve Burdur’da meydana gelen trafik kazaları içimizi yaktı. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun."
Kazaların Bilançosu (İlk Belirlemeler)
| Kaza Yeri | Kaza Türü | Can Kaybı | Yaralı Sayısı |
| Antalya (Döşemealtı) | Otobüs Devrilmesi | 8 | 26 |
| Burdur (Ağlasun) | İki Araç Çarpışması | 7 | 5 |
| TOPLAM | 15 | 31 |
#Antalya #Burdur #TrafikKazası #Facia #AliYerlikaya #SonDakika #BaşımızSağolsun #Haber


