Ahmet Seven’den Sert Uyarı: 'Toplumu Ahlaken Çökertenlere Karşı Acil Önlem Alınmalı!'
Samsun Bülten köşe yazarı Ahmet Seven, sosyal medya fenomenleri, diziler ve bazı sanatçılar üzerinden topluma yayılan olumsuz davranış biçimlerine karşı sert bir yazı kaleme aldı. Seven, özellikle çocuk ve gençlerin bu olumsuz örneklerden etkilenerek toplumsal yozlaşmaya sürüklendiğine dikkat çekti.
"Toplumun ahlak yapısını bozan, gençliği olumsuz yönde etkileyen sosyal medya fenomenleri ve sanatçı kimliği altında sahne alan kişiler" için bir düzenleme çağrısında bulunan Seven, çocukların izledikleri her davranışı ‘kopyala-yapıştır’ yöntemiyle kendi hayatlarına aktardığını, bunun da geleceklerini ciddi anlamda etkilediğini vurguladı.
Seven yazısında şu ifadeleri kullandı:
“Bugün dünyada birçok ülke, ahlaksızlık karşısında gerekli tedbirleri almakta ve uygulamaktadır. Bizim de özellikle gençliğimizi bu tür yozlaşmalardan korumamız gerekiyor. Edebin olmadığı yerde sanat da yoktur, bilim de yoktur, özgürlük de yoktur.”
Yazısında özgürlük kavramına da değinen Ahmet Seven, özgürlüğün başka birinin hak ve hürriyetine zarar verdiği noktada özgürlük olmaktan çıktığını ifade ederek, edepsizliğin özgürlükle ilişkilendirilemeyeceğinin altını çizdi.
Ayrıca son dönemde çocukları suça teşvik eden kötü niyetli kişilerdeki artışa dikkat çeken Seven, bu durumun toplumsal güvenliği tehdit eden bir noktaya geldiğini belirtti.
Seven, yazısını şu sözlerle tamamladı:
“Yeniden sorgulamanın ve toparlanmanın zamanı gelmiş hatta geçmektedir. Toplumu içten içe kemiren hastalıklardan biri de edep sınırlarını aşarak edepsizlik noktasına ulaşmak olmuştur. Edepsizliğin bir adım sonrası sapıklık, daha ilerisi ise sapkınlıktır.”
Toplumsal değerlerin korunması adına yetkilileri göreve çağıran Ahmet Seven'in bu çıkışı, özellikle aileler ve eğitimciler tarafından da destek buldu.
YAZIYI OKUMAK İÇİN:
https://www.samsunbulten.com/makale/toplumsal-ahlaki-erozyon-ve-genclik-uzerindeki-etkileri_13914/

