GEZİNİN ARKASINDA KARANLIK İŞLER VAR

SİYASET Haber Girişi : 19 Eylül 2013 12:06
GEZİNİN ARKASINDA KARANLIK İŞLER VAR
Grup Baş­kan Ve­ki­li Ok­tay Vu­ral, Ge­zi Par­kı olay­la­rı ile çar­pı­cıaçık­la­ma­lar yap­tı. Ge­zi Par­kı olay­la­rın­da par­ti ola­rak de­ğer­ler ek­se­nin­den bak­tık­la­rı­nı be­lir­ten Vu­ral, olayların arkasında derin odakların olduğunu söyledi.
Grup Baş­kan Ve­ki­li Ok­tay Vu­ral, Ge­zi Par­kı olay­la­rı ile çar­pı­cıaçık­la­ma­lar yap­tı. Ge­zi Par­kı olay­la­rın­da par­ti ola­rak de­ğer­ler ek­se­nin­den bak­tık­la­rı­nı be­lir­ten Vu­ral, olayların arkasında derin odakların olduğunu söyledi.
 
Bugün'ün haberine göre Oktay Vural , Gezi olaylarına ilişkin şunları söyledi:

TEC­RÜ­BE­LE­Rİ­MİZ VAR

?Ge­zi Par­kı olay­la­rın­da biz bi­raz da­ha de­ğer­ler ek­se­nin­den bak­tık. Ge­zi Par­kı ek­se­nin­de oluş­tu­ru­lan mu­ha­le­fet sa­de­ce ora­da­ki mu­ha­le­fet de­ğil­di. Top­lu­mun ge­ne­lin­de şi­ka­yet ko­nu­la­rı var­dı. O şi­ka­yet ko­nu­la­rın­da biz de­mok­ra­tik ba­rış­çıl bir şe­kil­de ya­pı­lan iti­raz­la­rı de­ğer­ler ekse­nin­de doğ­ru gör­dü­ğü­mü­zü ifa­de et­tik. Ama mü­da­ha­le­nin bo­yu­tu ve mar­ji­nal­leş­ti­ri­le­rek şid­det sar­ma­lı­na so­kul­ma­sı­nı doğ­ru bul­ma­dık.

Çün­kü bi­zim geç­miş­ten de tec­rü­be­le­ri­miz var. Bu olay­lar baş­ka de­rin mer­kez­le­ri dev­re­ye so­kar. Pro­vo­kas­yon­lar yö­nü­nü de­ğiş­ti­rir ve bu­nun­la top­lum hu­zu­ru­nu bo­zan bir an­la­yış yer­leş­ti­ril­me­ye baş­la­nır. Bu­nun bir­ta­kım mü­da­ha­le­ler­le de yön­len­di­ril­di­ği­ni dü­şü­nü­yo­ruz. Bir ta­kım mar­ji­nal un­sur­la­rın bu sü­re­ce da­hil ol­ma­sı­nı te­min et­mek.? 

EY­LEM­LE­Rİ KA­BUL ET­Mİ­YO­RUZ

?Bu bir si­ya­set mü­hen­dis­li­ği idi. Baş­tan böy­le mi plan­lan­dı onu çok bil­mi­yo­rum ama bir­ta­kım fai­li meç­hul ko­nu­lar var. Öte yan­dan sa­bah mü­da­ha­le eden kim? Ta­li­ma­tı ve­ren kim? Ya­kan kim? ?3 ay ön­ce­den bil­gi sa­hi­biy­di­k? de­ni­li­yor. Ni­ye en­gel­len­me­di?

Yi­ne o sü­reç üzerinden si­ya­si ma­ni­pü­las­yon­lar ya­pı­lı­yor. Biz MHP ola­rak ?So­kak ey­lem­le­ri ke­sin­lik­le ka­bul edi­le­me­z? de­dik. Ten­ce­re ta­va ça­lan­la­rı ih­bar edin, bun­lar te­rö­rist­tir gi­bi öte­ki­leş­tir­me yak­la­şım­la­rı­nı da doğ­ru bul­ma­dı­ğı­mı­zı söy­le­me­li­yim. Asıl prob­lem öte­ki­leş­tir­me. Kar­şı ta­ra­fı dış­la­yan, ça­tış­tı­ran ve hor gö­ren bir yak­la­şım tar­zı. O ba­kım­dan biz sağ­lık­lı bir nok­ta­da dur­du­ğu­mu­zu dü­şü­nü­yo­ruz. O sü­re­cin bir­ta­kım de­rin mer­kez­ler ta­ra­fın­dan yön­len­di­ril­di­ği­ni dü­şü­nü­yo­rum.?
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.