GEZİCİLERİN İMAMI ELİAÇIKTAN FETVA!

SİYASET Haber Girişi : 12 Eylül 2013 18:32
GEZİCİLERİN İMAMI ELİAÇIKTAN FETVA!
İhsan Eliaçık 'Şehit olmak için illa Müslüman olması gerekmez' diyerek emek ve eşitlik mücadelesi verenlerin de bu uğurda ölürlerse şehit sayılacağını belirtti.
İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık şehitlik kavramıyla ilgili görüşlerini dile getirdi. Şehit olmak için müslüman olmanını gerekmediğini söyleyen Eliaçık, twitter hesabında şunları yazdı:

- Şehid olmak için illa Müslüman olması gerekmez. Evrensel değerler (hak,emek,adalet,eşitlik,barış,zalime isyan)için ölen herkes şehittir.

- Şehitlik İslam'ın insanlığa sunduğu evrensel değerlerden birisi.Evrensel değerleri yükseltmeyi ve yüceltmeyi ifade eder.Rahmeti geniştir.

- Allah yolunda ölmek hak, emek, adalet, eşitlik, sevgi, merhamet, barış, kardeşlik için zalime,zorbaya,sömürüye isyan için ölmek demektir.

- Hakka,emeğe,adalete,eşitliğe,sevgiye,merhamete,barışa,kardeşliğe,zulme ve sömürüye isyana şahidlik yapana/canını verene şehit denir.

- Bir din barışa,adalete,eşitliğe,kardeşliğe,emeğe,alınterine,sevgiye,merhamete götürüyorsa Allah'ın dinidir,aksi halde mollanın dinidir.

Eliaçık güç ve paranın da put olduğunu şu ifadelerle aktardı: 

- Kur'an'da üç put ismi vardır; Lât (otorite), Uzza (güç), Menat (para). Bunlara tapanlar Müslüman olamaz.İslam bu putları yıkmak için geldi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.