GEZİ İMAMINDAN KALBİNE GÖRE FETVA

GÜNDEM Haber Girişi : 26 Haziran 2014 20:30
GEZİ İMAMINDAN KALBİNE GÖRE FETVA
Gezi Parkı'ndaki çıkışlarıyla olayların en önünde yer alan Antikapitalist Müslümanlar grubunun lideri İhsan Eliaçık, "IŞİD'e bakıp ateist olmak caizdir" fetvası verdi.
 10 Haziran'da Musul'da kontolü ele geçirmelerinden bu yana Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) teröristlerinin Irak ve Suriye'de düzenlediği korkunç katliamlar devam ediyor.

İhsan Eliaçık da bir TV programında IŞİD'in insanlık dışı uygulamalarına değindi. IŞİD'in kafa kestiğini, kadınlara tecavüz ettiğini; onların terörist değil cinayet şebekesi olduklarını ifade etti. Bunları da din adına yaptıklarını söylediklerini aktardı.

ARTIK ATEİST OLMAK CAİZDİR

İslam'da böyle şeyler olmadığını anlatan Eliaçık, devamında bu olaylara bakıp İslam'dan uzaklaşan insanların ateist olmasının caiz olduğunu belirtti ve ekledi: "Kimse kusura bakmasın"

İşte İhsan Eliaçık'ın o sözleri

"İnsanların bir çoğu bunlara bakıp İslamiyet'ten uzaklaşıyor. Bizim söylemlerimiz bile onlara kar etmiyor. Ben onların hepsini sırf onlara bakarak, ateist olmuşlarsa mazur görüyorum. Diyorum ki, bu şartlarda, mevcut koşullarda ateist olmak caizdir. Kimse kusura bakmasın."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.