Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç TRT Habere konuştu

GÜNDEM Haber Girişi : 02 Mart 2016 02:05
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç TRT Habere konuştu
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, TRT Haberin sorularını cevapladı.
 
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 28 Şubat'ı yapanların  bin yıl rüyasının paramparça olduğuna dikkat çekerek, "28 Şubat karanlık zihniyetine sahip olanlar, o post modern darbeyi gerçekleştirenlerin yanında yer alanlar da tarihteki yerlerinin ülkeye ihanet edenlerin arasında olduğunu görecekler ve görüyorlar. Bin yıl sürecek denmişti o karanlık süreç. Şu anda 19 yıl geçti aradan ve yok olup tarihin karanlık sayfalarına geçti" dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere gittiği Almanya'da TRT Haber'in sorularını yanıtladı. Bakan Çağatay Kılıç'ın  TRT Haber'in  sorularına verdiği cevaplar şöyle:

Soru: UETD'nin 5. olağan kongresindeyiz. Kongreyi değerlendirir misiniz?
Cevap:5. kongresini yapan UETD'nin Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Kongresinin hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum. 2004 yılında kurulan bir sivil toplum örgütü. Avrupa'da yaşayan Türklerin siyasi hem de sosyal hayatın içerisinde daha fazla yer almaları, siyasette daha fazla temsil edilmeleri ve koordineli bir şekilde olmaları için ortaya çıkmış bir kuruluş. O zaman Başbakan olan şimdiki Cumhurbaşkanımızın önderliğinde kurulmuş olan bir kuruluş. Avrupa'daki tüm Sivil Toplum Örgütleri içerinde tabiri caizse bir şemsiye örgütü tarzında görev yapıyor. 5. olağan kongresini gerçekleştiriyor. Artık kurumsallaşmış, kongrelerini demokratik usullerle icra eden, yeri geldiğinde bayrak değişimini yapan bir sivil toplum örgütü. Almanya'da doğup büyümüş birisi olarak Almanya'daki kardeşlerimizin ki, onlara gurbetçi demiyoruz buradaki yerleşmiş olan Türkiye kökenli Türk vatandaşlarımızın beraberliklerini, çalışmalarını yakından görmek, onlara destek olmak, varsa Türkiye'ye aktarmak istedikleri konuları almak için bir aradayız.
Soru: Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Avrupalı gençlere yönelik ne gibi faaliyetleriniz var?
Cevap: 3 milyonu aşkın vatandaşımızın Almanya'da yaşıyor olması ve çoğunun genç nüfus olması dolayısıyla onların Türkiye ile yakın ilişkilerde olması için yapacağımız gençlik köprüsüne benzer çalışmalarımız var. Almanya için ter döken, Türkiye kökenli sporcularımızın Türkiye'de de spor yapabilmeleri noktasında bazı çalışmalarımız var.  Sivil toplum çalışmaları içerisinde gençlerimizin daha fazla yer alabilmesi, kimliklerinin ve kültürlerini en iyi şekilde yansıtabilmeleri için ciddi çalışmalarımız mevcut. Buradan Türkiye'ye gitmek isteyen gençlerimizin ve aynı zamanda Türkiye'den Almanya'ya gelmek isteyen Türk gençlerimizin birbirlerini daha iyi tanımaları noktasında onlara destek oluyoruz.

Soru: Güneydoğu'da yaşanan terör faaliyetleriyle ilgili ne gibi çalışmalarınız var?
cevap:Güvenlik güçlerimiz gerekli tüm faaliyetleri yapıyorlar. Oradaki vatandaşlarımızı bu zulümden kurtarmak için gereken çalışmalar yapılıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak dün Bingöl'deydik. Oraya 17 milyon liralık 4 tane pisti içeren bir kayak tesisi yatırımı gerçekleştirdik. Özellikle gençlerimizin ve çocuklarımızın kayak yapma istediğini karşılamak için oradaydık. Sarıkamış'ta terör örgütü bir kayak merkezini kundaklamıştı. Biz söz verdik 'bu tesis sezona yetişecek' dedik, Hamdolsun Sarıkamış'ın açılışını yaptık, sözümüzü tuttuk. Bu tip yatırımlara devam edeceğiz. Gençlerimizin her türlü alanda kendilerini geliştirebilmesi için elimizden geleni yapıyoruz ve yapacağız. Bu konuda siyasetçilere çok büyük görev düşüyor. Ülkemizin vatandaşlarını katleden teröristlere destekçi konumunda olan siyasetçiler var. Milletvekillerinin görevi onların huzurunu ve hayatını tehlikeye atanların cenaze törenlerine katılmak değil. Huzurunu sağlamaktır. Biz her zaman onlara en büyük olanakları sunmaya devam edeceğiz. Gençlik merkezlerimizin sayısı 330'u aşacak bu yıl sonunda. Gençlik merkezlerimizle ve kamplarımızla gençlerimiz hem kaynaşacak, kendilerini geliştirecek, spor yapacak, eğitim görecek hem de sosyal anlamda kendilerini geliştirebilecekler. Böylece gençlerimiz ülkemizin geleceğine en büyük katkıyı sunacak.
Soru:Bugün 28 Şubat. Post Modern darbenin yıl dönümü. 28 Şubat gençleri de ciddi anlamda etkiledi. Bununla ilgili neler söylemek istersiniz?
cevap:28 Şubat çok karanlık bir düşüncenin, ülkemizin ve milletimizin değerleriyle hiç bağdaşmayan, onun değerlerinin ne olduğunu anlamayan bir takım güçlerin ortaya koymaya çalıştıkları karanlık bir plandı. O zaman bunun karşısında direnen eski Başbakanlarımızdan merhum Necmettin Erbakan Beyefendi'yi de rahmetle anıyorum. O günkü cesaretle direnen siyasetçiye de teşekkür ediyorum. 28 Şubat karanlık zihniyetine sahip olanlar, o post modern darbeyi gerçekleştirenlerin yanında yer alanlar tarihteki yerlerinin  ülkeye ihanet edenlerin arasında olduğunu görecekler ve görüyorlar. Bin yıl sürecek denmişti o karanlık süreç. Şu anda 19 yıl geçti aradan ve yok olup tarihin karanlık sayfalarına geçti.  28 Şubat sürecinin ortaya koymuş olduğu düşüncelerin içerisinde o zaman genç bir siyasetçi olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Sayın Cumhurbaşkanımızın siyasi hayatının da bitirilmesi projesi de vardı. Ve okuduğu bir şiir nedeniyle cezaevine göndererek onun siyasi hayatını bitirmeye çalıştılar. Gelecek ufku olan bir siyasetçinin önünü kestiklerini düşündüler. Ve manşetler attılar. O gün hakkında manşetler atılan ve muhtar bile olamaz denilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan o gün belediye başkanlığından düşürüldü ama onun takibinde Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı oldu. Ardından da halk tarafından seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olarak her hafta muhtarlarla Külliye'de bir araya gelerek sohbet ediyor. Dolayısıyla o gün ortaya konulmaya çalışılanlara en büyük cevap budur. İnşallah ülkemizin gelecekteki yürüyüşünde 28 Şubatlar olmayacaktır. Bununla ilgili yıllar sonra yapılacak değerlendirmelerde Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihinin ve devlet yapısının 2023, 2053 ve 2071 serüvenleri içerisinde çok kısa, karanlık bir girişimin dip notu olarak kalacaktır. Hiç kimse de bunu hatırlamayacaktır. Yapanların da bin yıl rüyası böylece paramparça olmuştur. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.