Gayretli'den soykırım iddiasına sert tepki

DERNEK-SENDİKA Haber Girişi : 26 Nisan 2022 11:15
Gayretli'den soykırım iddiasına sert tepki
Hdp’li vekil Garo Paylan’ın hem de Meclis çatısı altında 1915 olaylarına ilişkin Ermeni Soykırımının kabul edilmesine ilişkin kanun teklifini kabul etmiyor, kınıyor ve lanetliyorum.

TÜRK TARİHİNDE HİÇBİR ZAMAN SOYKIRIM OLMAMIŞTIR

 

Hdp’li vekil Garo Paylan’ın hem de Meclis çatısı altında 1915 olaylarına ilişkin Ermeni Soykırımının kabul edilmesine ilişkin kanun teklifini kabul etmiyor, kınıyor ve lanetliyorum.

 

Provakasyon amacı taşıdığını düşündüğümüz bu hadsiz teklif herhangi bir tarihsel, bilimsel ve hukuki bir temele dayanmadığı gibi tamamıyla siyasi bir saik gütmektedir. Bu nedenle Türk Milleti için de yok hükmünde olan bu teklif isabetli bir kararla TBMM Başkanlığı tarafından geri iade edilmiştir.

 

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, 1915 olaylarının tartışmalı niteliğini açıkca ifade etmiştir. Türkiye’nin o döneme dair bilimsel gerçekler ışığında ve tarihi bulgu ve belgelere dayanarak bir sonuca varılması için ortak bir heyet oluşturulması teklifine Ermeni tarafının yanaşmamasına rağmen, 1915 Olaylarını sürekli gündemde tutmakla neyi amaçladığınız açıkca ortadadır. Türkiye karşıtı çevrelerin baskısı ve etkisiyle geleceğin dünyasında daha fazla söz sahibi olma yolunda önemli atılımlar yapmış Türkiye’nin önünü kesmek ve köşeye sıkıştırma amacı taşıdığı çok nettir.

“Soykırım” iddiası çok ciddi bir ithamdır. Bu kavram Türkiye’mizin önerdiği şekilde tarafsız bağımsız ortak bir komisyon tarafından tarihi ve bilimsel bilgi ve belgelerle hakkıyla araştırılıp bir sonuca varılmadan, düşüncesizce ve siyasi saikler için kullanılmamalıdır.

 

Yüz yıldan fazla bir zaman önce yaşanan acı olayların hep birlikte yaralarını sarmak ve bölgede barış ve huzur içinde bir geleceğin inşa edilmesi için samimi gayret gösterilmesi gerekirken, Milletin Meclisinde ve milletin seçtiği oylarla milletvekili olan bir zatın Türkiye’nin ilerleyişini durdurmak, halkları kutuplaştırmak ve bölgede barış ve huzurun sağlanmasının önüne geçerek istikrarsızlaştırılmasını sağlama amacı güttüğü aşikar olan bir hususta milli bir duruş sergileyip ülkesinin yanında yer alması gerekirken, tam da küresel ve emperyalist güçlerin değirmenine su taşıyacak şekilde gayri milli bir tavırla soykırım yalanını gündeme taşıması asla ve asla kabul edilemez.

 

Sonuç olarak; Hdp’li vekilin Türkiye karşıtı bazı siyasi çevreleri tatmin etmek ve dünyada söz sahibi olma yolunda ciddi bir mesafe kat etmiş güçlü Türkiye’nin engelleme amacı taşımanın dışında başka hiçbir amaca hizmet etmeyen hadsiz kanun teklifi Türk Milleti nezdinde yok hükmünde olup, bu teklifi ve benzeri beyanatları en şiddetli bir şekilde kınıyor ve lanetliyorum.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.