Fethullah Gülen 'Şeytanın düdüğü' dedi

SİYASET Haber Girişi : 01 Ocak 2013 22:05
Fethullah Gülen 'Şeytanın düdüğü' dedi
Fethullah Gülen sohbetinde kendisine bu zamana kadar çok sayıda mehdinin başvurduğunu hatta bazılarının kendilerine yardımcılık teklif ettiğini anlattı.
Fethullah Gülen sohbetinde kendisine bu zamana kadar çok sayıda mehdinin başvurduğunu hatta bazılarının kendilerine yardımcılık teklif ettiğini anlattı.

"Peygamberliğin dışında ilan edilme mecburiyeti olan hiçbir konu yoktur. Buna Ebu Hanifelik, Şafiilik, Malikilik, Hanbelilik dahil olduğu gibi mehdilik de dahildir. İlan etme, onu insanlara tebliğ etme gibi bir sorumluluk yoktur" diyen Gülen yaşadığı en ilginç sözde mehdi anılarını anlattı.

Gülen "Şu anda belki sadece Türkler içinde ben 4-5 tane Mehdi tanıdım. 3 tanesi benimle münasebete geçti. Çok enflasyonu var bunun yani" dedi.

Bu konuda dertli olduğunu söyleyen Fethullah Gülen, kendisini ziyarete gelen bir başka gencin mehdilik iddiasını da anlattı.

Bir tanesini daha anlatayım da ben bakın yani evet arz edeceğim bir şey var esas dertliyim ben. Öbür binada odama geldi benim. Dedi ki 22 yaşındayım sadece kendimi Hüseyni biliyordum dedi. Zülcenaheyn olacak ya öyle söyleniyor yani. Son zamanlarda tahkikak-ı amikame binaen ben Hasani olduğumu da tespit ettim diyor. 22 yaşındayım. İlim ufkum, bilgi ufkum, bilgi ufkum benim zayıf oraya varmadığı için bir şey diyemeyeceğim.

GÜLEN'E YARDIMCILIK TEKLİFİ

Mehdiliğini ilan edeceğini açıklayan ve Gülen'e yardımcılık önerenler dahi olmuş:

"Şimdi diyor ki ben mehdiyim hatta diyor yani 4 dakika sizin zamanınızı israf etmiş olurum. 4 saniyede de anlatabilirim ben bunu diyor. Bir şeyler anlatıyor ama anlatmıyor o. Sonra da diyor ki bilirsin yani ben sana karşı tevecühüm tamdır. İnşallah 2015'te ilan edeceğin bunu sen benim Ebubekir'imsin diyor. Thank you very much. Hafizanallah ve iyyakum denir buna karşı. Allah bu türlü dalaletten sapıklıktan muhafaza buyursun"

Bu tehlikenin arkasında ise kişinin ben demeye başlaması ve şöhretin peşinde koşma gibi sapıtmalar yatıyor.

Sana ne kadar kabiliyet vermişse Allah (CC) hepsini o istikamette değerlendirme. Hafizanallah azıcık böyle kendine bir şey ayırsan şahsın şöhretin adına duyulman ve bilinmen adına neden bahsedilmiyorum, ben de bir bahsedilme yolu bulsam böyle, adımı altına yazsam imzamı atsam, bir de el alem falan da deseler. Hafizanallah ilk sapıtmalar bununla başlar

ONLARA ŞEYTANIN DÜDÜĞÜ DİYOR

Gülen, bu tip insanların şeytanın düdüğü haline geldiğini söyledi. Şeytan böyle düdük haline getirebilecek öttürülecek insanları yer yer dudaklarına götürüyor, üflüyo. Ney diyemem ona çünkü onun sesinde bir mübareklik var yani. Hazreti Mevlana da kullanmış onu. Onun için bağışlarsanız benim saygısızlığıma verin. Düdük dedim ona. Şeytanın düdüğü insanlar bunlar. Dudaklarlarına götürüyor şeytan, onlara üflüyor. Allah selamet versin, Allah hidayet eylesin.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.