FATİH MAHALLESİNDE ŞEHİTLERE VEFA VE SAYGI TURNUVASI

SAMSUN HABER Haber Girişi : 06 Mayıs 2019 09:30
FATİH MAHALLESİNDE ŞEHİTLERE VEFA VE SAYGI TURNUVASI
Samsun İlkadım İlçesine bağlı Fatih Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda 1453 Fatihspor Kulübü Başkanı da olan Tonguç Ali Anıl tarafından düzenlenen Şehitlere saygı ve vefa turnuvası bu yıl da çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşen yemekle start ald

FATİHİN TORUNLARI ŞEHİTLERİNİ UNUTMUYOR.


FATİH MAHALLESİNDE GELENEK BOZULMADI.


ŞEHİTLERE VEFA VE SAYGI TURNUVASI BAŞLADI.

 

Samsun İlkadım İlçesine bağlı Fatih Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda 1453 Fatihspor Kulübü Başkanı da olan Tonguç Ali Anıl tarafından  düzenlenen Şehitlere  saygı ve vefa turnuvası bu yıl da binlerce davetlinin katıldığı yemekle start aldı.


Ramazan Ayı öncesi Fatih Mahallesi 1453 Fatihspor Kulübü bahçesinde verilen yemeğe başta İlkadımı Belediye Başkanı Necaattin Demirtaş olmak üzere üç binin üzerinde davetli katıldı.  


HABER: İHSAN İDE


ŞEHİTLERİMİZİ ANMA VE SAYGI FUTBOL TURNUVASI


Şehitlerimizin adını yaşatan, Şehitlerimizi anma ve saygı adına bu yıl 4.düzenlenen futbol turnuvası, buğun saat 18 /oo da, Fatih Mahallesi Şehit Hüseyin Kaşka parkında, her zaman ki gibi şehit yakınları ve gazilerimiz ve mahalle halkının yoğun ilgisi ve 60 takım ve 700 sporseverlerin katılımıyla, heyecanlı ve coşkulu bir kalabalık arsında yer alan,Türkiye Harp Malulü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Samsun Şb. Bşk. Necati Yılmaz. Emniyet Mensupları Şehit Aileleri Derneği (EMŞAD) Karadeniz Bölge Temsilcisi Bilal Erim, MHP eski İl Başkanı Taner Tekin, İlkadım Belediye Başkanı Sayın Necattin Demirtaş, Özel Kalem Müdürü Nevzat Özenç, Başkan Yrd. Ramazan Bayraktar, İnsan Kaynakları Müdürü Ahmet Önder,İşletme ve İştirakler Müdürü Osman Yağmur, Atakum MHP ilçe Başkanı Ahmet Hatinoğlu İlkadım MHP İlçe Başkanı İkram Erdemir,Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Müdürü İbrahim Güven, Hurdacılar Odası Başkanı Nazmi Kaçak, Meclis Üyeleri ve çok sayıda Mahalle Muhtarları katılımlarıyla, Şehit ve Gazilerimize Saygı Dua ve İstiklal marşımız okunarak başlandı. Şehitlerimiz ve tüm geçmişlerimiz adına kuran tilaveti, ilahiler ve semazen gösterileri eşliğinde devam etti.


Kürsüye davet edilen MHP eski il başkanı Taner Tekin, Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Son günlerde gelen şehit haberleri ile üzüldüklerini beyanla her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğunu,Arif Nihat Asya’nın; Bayrakları bayrak yapan kandır toprak uğrunda ölen varsa vatandır dizeleriyle giriş yapan Tekin, şehitlerimize rahmet ve yakınlarına başsağlığı dilerken, yaşadığımız coğrafyanın şartları gereği şehitler veriyoruz ancak, bizde bu ruh ve iman oldukça bizi kimse bölemeyecek.


Bir spor kulübü olmaktan çok, Vatan Millet sevdalısı gençlerin yetişmesine ve mahalle halkıyla bütünleşerek bir araya gelmesine katkı sağlayan 1453 Fatih Spor Kulübü, Başkanı ve aynı zamanda Fatih Mahallesi Muhtarı olan değerli büyüğümüz Tonguç Ali ANIL abimize, ne kadar teşekkür etsek azdır diyerek sözlerini bitirdi.


Ardından kürsüye davet edilen İlkadım Belediye Başkanımız Sayın Necaattin Demirtaş son günlerde gelen şehit haberleriyle oldukça üzgün olduklarını, inşallah bu gelen son şehidimiz olur temennisiyle, şehitlerimize rahmet milletimize başsağlığı diledi.


Demirtaş son 10 yıldır Samsun’da bulunduğunu, Fatih mahallesinin çok farklı olduğunu beyan ederek, milli ve manevi atmosferi mahalle halkıyla birlikte soluyan  böylesi güzel bir organizasyon ile birlik ve beraberliği ziyadesiyle başardığını ifade eden 1453 Fatih Spor Kulüp Başkanı ve aynı zamanda Fatih Mahallesi Muhtarı da olan Tonguç ali ANIL‘ı  kutlayarak tebrik etti.


Bu vesile ile özlenen sevgi ve kardeşlik dilinin yeniden hayata geçmesine tanıklık eden mahalle sakinlerinin birbirleriyle olan hoş sohbetleri, hepimizi mutlu etmeye yetti.


Yemek ikramı ve duanın ardından, bu akşam başlayan teravih namazı ve ramazan ayı kutlamaları ile turnuvada ilk karşılaşmanın heyecanı da başlamış oldu. 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.