Ermeni yazar Arthur Akopyan'ın kaleminden...Fetulla Gülen

GÜNDEM Haber Girişi : 20 Ağustos 2016 13:30
Ermeni yazar Arthur Akopyan'ın kaleminden...Fetulla Gülen
Gülenin babası 'Öyle bir evlat yetiştiriyorum bunları kendi dinleri ile vuracak' demişti.
Ermeni yazar Arthur Akopyan'ın kaleminden...Fetulla Gülen


Qtv.Az Hurriyyet.Org'a verilen bilgiye göre, henüz 2014 şubat 4'de Ermenistan'ın "Novosti Armenii" ? "News.Am" sitesinde nurcular tarikatının lideri, Türkiye'de 15 temmuz tarihli başarısız darbe girişiminde itham edilen Fethullah Gülenin ermeni kökenli olduğuna ilişkin araştırma yayımlandı. Güncelliğini kaybetmeyen malzemesi aktarıyoruz.

Yasak konu: Türkiye'yi karıştıran Fetulla Gülen ermenidir?


Türkiye'de ciddi tabu olan konular var. Bunlardan biri, ermenilerin ülke tarihindeki rolüdür (bu "rol" un ne kadar "olumlu" olduğu göz önündedir, gizlemeye gerek yok ? "Hurriyyet.Org"). "Novosti Armenii" ? "News.Am" Türkiye toplumunun çeşitli sorunlarını aydınlatıyor. Bu kez sohbet başbakan Recep Tayyip Erdoğan hükümetine vurduğu darbelerle uluslararası dikkatin merkezine dönüşen Fethullah Gülenin ermeni kökenli olmasından gidecek. Türkiye tarih derneği'nin eski başkanı Yusuf Halaçoğlu Gülenin ermeni kökenli olduğuna açık ima etti. Sonra bu konuyu türk gazeteci Murat Alperen sürdürdü ? bildirdi, Gülen ermeni asıllıdır ve onun dedeleri vaktiyle Erzurum'da Türkleri katletmişler.


1999 yılı, 14 haziran'da Türkiye'nin "Star" gazetesi Gülen hakkında Türkiye'nin emniyet müdürü Cevdet Sarın yönetimi altında yazılmış raporu yayınladı ? burada Gülenin türk kökenli olmasının şüphe uyandırdığı ifade ediliyordu.


2013 yıl, 5 temmuz'da Türkiye'nin "Turkishnews.Com" sitesi Gülen hakkında materyal yerleştirdi. Burada yazılırdı ki, 1915 olayları sırasında Gülenin dedesi pasinerli İbrahim beyin yanında çalışıyormuş. Beyin yanında çalışan ermeni hizmetçiler onun ailesine hakimiyetine engel olurlar, İbrahim bey de onu ve onun aile üyelerinin bir kısmını öldürerek intihar ediyor. Sadece Gülenin babası sağ kalıyor, kimliğini değiştirerek, 18-19 yaşlarında iken İspirə gelir ve orada bulunuyor, müslüman adını alarak evleniyor. Bundan sonra sürekli türkleri katleden ermenilere küfrederek her yerde kendini Ehlibeyt yolunda olan mümin müslüman olarak kaleme veriyor. Gülenin babasının ermeni kökenli olduğunu onun kendi deyimindən de anlamak olur: "Öyle bir oğul terbiye ediyorum, onları kendi dinleri ile vuracak". Başka deyişle değilse, Gülen Türkleri onların kendi dinleri ? islam ile vuracaktı (yeni Müslüman kimliği ile bir Türk kızıyla evleniyor. Gülenin babasının "Öyle bir evlat yetiştiriyorum bunları kendi dinleri ile vuracak" deyişi de buradan kaynaklanıyor (E.M.h, 2 Haziran 1999)


Gülenin ermeni kökenli olmasına daha bir kanıt onun atalarının vatanı ile ilgilidir. Bellidir ki, Gülenin dedesi Erzurum'a Van gölü yakınlarında bulunan, ermenilerin yaşadığı Xlatdan geldi. Anlatılanlara göre, Gülenin dedesinin Xlatı terk ederek Erzurum'un Basen bölgesinde yerleşmesine neden ailenin namusu ile ilgili olay oldu.


Gülenin dedeleri müslümanların, öncelikle ise kürtlerin katliamlarında katıldıkları için bir süre Erivan'da barınmaya mecbur olmuşlar, fakat burada toprak ve kazanç elde edemediklerinden Türkiye'ye döndü. Öz topraklarda müslümanların katliamlarında itham edildikleri için onlar Erzurum'a yola düşerler
Ayrıca, Gülenin manevi oğlu Eyyub Can ile eşi Elif Şafak da tartışılıyor. Eyyüb Can ABD'DE eğitim alıp, geri döndükten sonra Gülen örgütü genel gazetesi olan "Zaman" da, sonra ise "Radikal" yayınında çalışıyor. Eyyüb Can "Ermenilerin soyqırımı" nı (uydurma iddialar planlanıyor ? Hurriyyet.Org) tanıyan az sayıdaki gazetecilerden ve "tarihin yüzüne bakmanın gerektiğini" belirtti.


Gülenin gelini, ünlü türk gazeteci Elif Şafakın ise annesinin ermeni olduğu bellidir. O da uzun "Zaman" gazetesinde çalıştı. O, "ermeni soykırımı" konusunda "İstanbullu piç" adlı skandallı kitap yazdı. Bu kitaba göre ona karşı 301 madde ile (türk onurunun hakaretine göre) dava açılmıştı.


Gülen hareketinin, ya da Türkiye'de denildiği gibi, Gülen dini topluluğunun Türkiye içinde ve dışında okulları, üniversiteleri, vakıfları, KİA, hastaneleri, kurumları ve bankaları var.


Fetullah Gülen islam ile demokrasiyi sinezləşdirən, Türkiye'nin dünyadaki saygınlığını güçlendiren adam hesap edilse de, o, önemli siyasi ve ekonomik güce dönüşmüştür (geçmiş zamanda ? Hurriyyet.Org). O, Türkiye'nin laik devlet düzeni için tehlike sayılır.


Gülen hareketinin üyeleri neredeyse Türkiye'nin tüm kurumlarında önemli görevler alıyorlar. Sırf onların sayesinde Gülen "Büyük rüşvet" operasyonu aracılığıyla Erdoğan'a ve partisine ani ve keskin darbe vurabilirdi.

Arthur Akopyan

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.