Enver Sedat Tamgacı: Kentsel dönüşümde vatandaş memnuniyeti önceliğimizdir

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 29 Kasım 2023 21:37
Enver Sedat Tamgacı: Kentsel dönüşümde vatandaş memnuniyeti önceliğimizdir

İLKADIM’DA İLK ADIM, KENTSEL DÖNÜŞÜM!

 

VATANDAŞ MEMNUNİYETİYLE…

 

AK Parti İlkadım Belediye Başkan aday adayı Enver Sedat Tamgacı’dan ilçe için “Kentsel Dönüşüm” hamlesi

 

Yaklaşan 2024 mahalli idareler seçimi öncesi AK Parti’den İlkadım Belediye Başkan aday adayı Enver Sedat Tamgacı, ilçenin acilen kentsel dönüşüme ihtiyaç duyduğunu söyledi. Samsun’un deprem riski taşıyan iller arasında yer aldığını belirten Tamgacı, “Samsun, Kuzey Anadolu fay hattı sınırları içerisinde yer alan ve bölgede yaşanabilecek olası depremden etkilenme riskinin yüksek olduğu bir şehrimiz. Özellikle ilk yerleşim merkezlerinden biri olması sebebiyle depreme dayanıksız binaların yoğun olduğu İlkadım ilçemizin kentsel dönüşüm konusunu acilen çözmeliyiz. İlkadım için ilk adım, kentsel dönüşüm” diye konuştu.

 

“Kentsel dönüşümde siyasi kaygıya yer yok!”

Kentsel dönüşümle birlikte İlkadım’ın çehresinin değişeceğine vurgu yapan Enver Sedat Tamgacı, “Kentsel Dönüşüm iyi bir hazırlık ve planlama gerektirmektedir. Projenin her aşaması önceden düşünülmeli ve adımları iyice detaylandırılmalıdır. Sürdürülebilirlik açısından proje bilime ve mevcut mali değerlere uygun şekilde yürütülmeli ve kesinlikle siyasi kaygıya düşülmemelidir” dedi.

 

“Vatandaşın talebi doğrultusunda tüm süreci Belediye yönetmeli”

Kentsel dönüşüm projesinin halkla birlikte yürütülmesi gerektiğine değinen Tamgacı “Kentsel dönüşümün asıl yürütücüsü vatandaşı tanıyan yerel yönetim olmalıdır. Bu nedenle Bakanlıktan ödenek sağlanıp projenin inşaat ve uygulama kısmına kadarki tüm süreci belediye tarafından yönetilmelidir Sürecin her aşaması halka rağmen değil, halkla birlikte yürütülmelidir” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.