Egemen Bağış: Gücün yetiyorsa sokma

SİYASET Haber Girişi : 29 Ekim 2013 10:07
Egemen Bağış: Gücün yetiyorsa sokma
CHP Genel Başkan yardımcısı Faruk Loğoğlu'nun meclise başörtüsü il gelecek olan milletvekilleri için 'gereğini yapacağız' demesi üzerine AB Bakanı Egemen Bağış açıklamalarda bulundu.
CHP Genel Başkan yardımcısı Faruk Loğoğlu'nun meclise başörtüsü il gelecek olan milletvekilleri için 'gereğini yapacağız' demesi üzerine AB Bakanı Egemen Bağış açıklamalarda bulundu.

GÜCÜN YETİYORSA SOKMA

Bazı milletvekillerinin TBMM'ye başörtüsü ile gireceğini açıkladığını anlatan Bağış, şunları kaydetti: "Yıllar önce başörtülü bir milletvekilini yaka paça dışarı atma ayıbını yaşayan TBMM'yi, bu ayıptan AK Parti kurtaracak. Ben, demokrasi tarihimize geçecek bu 3 bayan milletvekilimizi tebrik ediyorum. CHP zihniyeti iflah olmaz. Bugün bir CHP Genel Başkan Yardımcısı çıkmış diyor ki; 'Bu meclise başörtülü kimseyi sokmayız' hadi gücün yetiyorsa sokma. Biz bu ülkede her vatandaşımızın dilediği gibi yaşamasının güvencesi olmaya devam edeceğiz. İsteyen başörtü takacak, isteyen mini etek giyecek. Herkes istediği gibi yaşacak ama başkasına da karışmayacak." Egemen Bağış, konuşmasının ardından toplantıdan ayrıldı.

TÜRBAN SADECE BİR SİMGEDİR

İşte Loloğlu'nun söylediği o sözler:  'Biz TBMM'nin geleneklerine sahip çıkacağız. Türban sadece bir simgedir, burada önemli olan zihniyettir. CHP içtüzüğün verdiği bütün imkanları kullanarak gereğini yerine getirecektir'

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.