Efsane Şampiyonlarımız Ahmet Ayık ve Tevfik Kış Yaşar Doğu Kitabını okuyor

YAŞAR DOĞU Haber Girişi : 15 Ocak 2023 12:05
Efsane Şampiyonlarımız Ahmet Ayık ve Tevfik Kış Yaşar Doğu Kitabını okuyor
Yaşar Doğu gibi her alanda üstün yetenekli bir güreş adamının kitabını yazmasından dolayı Ahmet Seven'e teşekkür ederek Yaşar Doğu kitabının Türk Güreş Tarihinde önemli bir boşluğu doldurduğunu ifade etmişlerdir.
Efsane Şampiyonlarımız Ahmet Ayık ve Tevfik Kış Yaşar Doğu Kitabını okuyor

Türk Güreşinin Efsani Şampiyonlarının Yaşar Doğu kitabı hakkındaki düşünceleri 

 

Yaşar Doğunun Efsane talebeleri Ahmet Ayık ve Tevfik Kış kitabı görünce duygularını gizleyememiş, duygulanan Tevfik Kış'ın gözlerinden yaş gelmişti.  

 

Efsane güreşçilerimiz Ahmet Ayık ve Tevfik Kış'ın Türk Güreşi üzerinde katkıları büyüktür. 

 

Tevfik Kış Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonlukları kazanmış efsane sporcularımızdandır. Yaşar Doğunun talebelerindendir. Tevfik Kış 10 Ağustos 1934 Çorum doğumlu olup 4 Eylül 2019'da Ankara'da vefat etmiştir. 

 

 

Halen Türk Güreş Vakfı'nın Başkanlığını yürüten Ahmet Ayık 31 Mart 1938 Doğanşar-Sivas'ta doğmuştur.  Dünya ve Olimpiyat şampiyonlukları olan Ahmet Ayık, Türkiye'nin serbest stilde en başarılı güreşçilerinden biridir.

 

 

Yaşar Doğu Kitabının yazarı Ahmet Seven iki efsane şampiyon ile defalarca görüşmüş onlardan hatıralarını dinleme fırsatı bulmuştur.  Yaşar Doğu gibi her alanda üstün yetenekli bir güreş adamının kitabını yazmasından dolayı Ahmet Seven'e teşekkür ederek Yaşar Doğu kitabının Türk Güreş Tarihinde önemli bir boşluğu doldurduğunu, kitabın özellikle sporcular tarafından okunması gerektiğini ifade etmişlerdir.

 

Ahmet Ayık ve Tevfik Kış OMÜ Yaşar Doğu Spor bilimleri Fakültesinde gerçekleşen Yaşar Doğu konulu panele katılma imkanı bulmuşlar ve bu arada Yaşar Doğu'nun oğlu Prof. Dr. Gazanfer Doğu ve  Ahmet Seven'le birlikte Kavak Emirli Köyünde bulunan Yaşar Doğu anı evini ziyaret etmişlerdi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.