Diyanet-Sen' den Diyanete saldıranlara sert uyarı

GÜNDEM Haber Girişi : 20 Ocak 2016 00:06
Diyanet-Sen' den Diyanete saldıranlara sert uyarı
Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar ve Diyanet-Sen üyeleri Diyanet İşleri Başkanlığı önünde Basın toplantısı düzenledi.
 
Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar ve Diyanet-Sen üyeleri Diyanet İşleri Başkanlığı önünde düzenledikleri basın açıklaması ile son zamanlarda Diyanet İşleri Başkanlığı'na yapılan saldırıları kınayarak "Diyanetine Sahip Çık, Diyanetime Dokunma"sloganları attılar.

Basın açıklamasında konuşan Bayraktutar "Diyanet-Sen olarak bugün burada ümmet coğrafyasına hizmet eden, mazlumların, çaresizlerin imdadına yetişen, iman ve hakikat ölçülerini her alanda ve herkese hatırlatmaya çalışan Diyanetimize yapılan acımasız saldırılara karşı olduğumuzu tek dil ve söylemle dünyaya duyurmak için bir aradayız." Dedi.

Ankara'da Diyanet İşleri Başkanlığı önünde ve aynı zamanda 81 ilde eşzamanlı olarak Diyanet-Sen üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen basın açıklaması sık sık "Diyanetine Sahip Çık, Diyanetime Dokunma" Sloganları ile kesildi.

Saldırı Dilini Kullananlar İyi Niyetten Yoksun

Diyanet'e dair saldırı dilini kullananları, iyi niyetten yoksun, ön yargılı insanlar olarak niteleyen Bayraktutar "Diyanet İşleri Başkanlığı'nı itibarsızlaştırmayı bir yöntem olarak kullanmak hiçbir akıl ve vicdan tarafından kabul edilemez .Sapkın, çarpık, yorum ve değerlendirmeler, topluma Başkanlığın görüşü olarak takdim edilemez." Şeklinde konuştu.

Diyanet Ümmet Coğrafyası İçin Tek Umuttur

Diyanetin ümmet coğrafyası için tek umut olduğunun altını çizen Bayraktutar açıklamasında "Bu umut biterse dünya coğrafyasındaki mazlumlar çaresizliğe itilir. Vicdan yoksunu, inanç yoksunu bir millet olmaya doğru adım adım kayarız. Ne refahtan bahseden bir millet oluruz, ne de ezanı Kur'an-ı dinleye bilen bir millet oluruz. Bağımsızlığımızın sembolleri tek tek ellerimizden kayar gider.Türkiye adına aydınlık yarınlardan bahsedebilmek için bizim bir ve bütün olmamız gerekir. Dillerinden kin dökülenlerin Diyanet'e dair tek bir olumlu cümle kurmayanların Diyanet'in kucaklayıcı, yapıcı, aydınlatıcı ve aydınlık yüzünü görmeleri de imkansızdır. Vatanlarını yabancılara şikayet edenler bilmelidir ki "Vatanlarını yaşanmaz bilenler, vatanlarını yaşanmaz kılanlardır." İfadelerine yer verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.