Divanbaşı Köyü Derneğinden Tirit Yemeğine Davet

SAMSUN HABER Haber Girişi : 05 Şubat 2018 09:57
Divanbaşı Köyü Derneğinden Tirit Yemeğine Davet
Kavak Divanbaşı Köyü Derneği Başkanı Sezattin Temürkıran 10 Şubatta İlkadım Gazi Tesislerinde vereceği Geleneksel Tirit Yemeğine Samsunluları davet etti.
DİVANBAŞI DERNEĞİ BÖLGEDE TİRİT YEMEĞİNİN ÖNCÜSÜ OLARAK BİLİNİYOR


Kavak Divanbaşı Köyü Derneği Başkanı Sezattin Temürkıran 10 Şubatta İlkadım Gazi Tesislerinde Saat: 18.00'de vereceği Geleneksel Tirit Yemeğine Samsunluları davet etti.

TİRİT YEMEĞİ DİVANBAŞINDAN SORULUR

Yemek ile ilgili olarak görüşlerini bildiren vatandaşlar "Samsunda Divanbaşı Köyü Tirit yemeğini ilk defa başlatıp geleneksel hale getiren derneklerimizdendir. Bu durumuyla kendisinden sonra tirit daveti verenlere de örnek olmuştur. Tirit Yemeği Divanbaşı Köyünden sorulur. Bu konuda iddialıyız. Büyüklerimizden gelen bu güzel geleneği yaşattıkları için başta Başkan Sezattin Temürkıran olmak üzere dernek yöneticilerimize  teşekkür ediyoruz" dediler.


Muhteşem bir hava içerisinde geçen ve tirit yemeği veren derneklerin örnek aldığı Divanbaşı Köyü Derneği yemeğine çok sayıda davetlinin katılması bekleniyor.


Dernek Başkanı Sezattin Temürkıran da"Davetimize katılarak onurlandıracak davetlilerimize şimdiden teşekkür ediyorum.  Maksadımız gelenek ve göreneklerimizi yaşatabilmektir. Bu vesile ile dostlarımızı birarada görmek istiyoruz. Yemek programımız aşağıda belirttiğimiz gibi olacaktır" dedi.



DİVANBAŞI DERNEĞİ PROĞRAMI

1. MİSAFİRLERİN KARŞILANMASI

2. KURAN-I KERİM TİLAVETİ VE İLAHİLER

3. ÖĞRENCİLERİMİZİN ŞİİRLERİ

4. DERNEK BAŞKANIMIZIN KONUŞMASI

5. PLAKET VE KISA KONUŞMALAR

6. TİRİT PROGRAMI VE SLAYT GÖSTERİMİ

7. TOPLU FOTOĞRAF ÇEKİMİ

10 ŞUBAT 2018 SAAT  18:00 DE İLKADIM GAZİ SOSYAL TESİSLERİDE DÜZENLENECEK YÖRESEL DİVANBAŞI TİRİT GECESİNE KATILIM SAĞLAYABİLMENİZ İÇİN DİVANBAŞI DERNEĞİ İLETİŞİM BİLGİLERİNDEN REZARVASYON AYIRTABİLİRSİNİZ.

SEZAHATTİN TEMÜRKIRAN

DİVANBAŞI DERNEK BŞK.

Etiketler : Divanbaşı
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.