Davutoğlu İsrail'in Mescid-i Aksa'ya girmesine sert tepki gösterdi

SİYASET Haber Girişi : 05 Kasım 2014 22:20
Davutoğlu İsrail'in Mescid-i Aksa'ya girmesine sert tepki gösterdi
Davutoğlu İsrail'in Mescid-i Aksa'ya girmesine çok sert tepki gösterdi.
 Davutoğlu İsrail'in Mescid-i Aksa'ya girmesine çok sert
MESCİD-İ AKSA'DA YAŞANANLAR 
"İsrail askerinin Mescid-i Aksa'ya girmesi tam bir barbarlıktır. İnsanlığın en kutsal mekanlarından birine yapılan bu saldırı en sert şekilde karşılık bulmalıdır. Kudüs bir barış şehri olması gerekirken İsrail'in bu tutumu sayesinde barbarlığın sergilendiği ber şehir olmuştur. Bütün Müslümanlara ve bütün dünyaya Mescid-i Aksa'ya sahip çıkma çağrısında bulunuyorum." 
HDP KENDİ ÖDEVİNİ YAPMALI
"HDP son dönemde yaptığı açıklamalarla dikkatleri dağıtan bir tutum sergiliyor. Türkiye çözüm süreciyle başka hiçbir ülkenin cesaret edemeyeceği bir adım attı. Biz bu başarı hikayesine katkıda bulunacak herkesin adım atması çağrısında bulunduk. Aldığımız cevap ise 6-7 Ekim olaylarında şiddete yapılan çağrı oldu. HDP sürekli hükümete ev ödevi çıkarmaya çalışmamalı, kendi ödevini yapmalı. Silahlı unsurlar şehirlerimizin üzerinde bir baskı unsuru haline gelecekse o zaman bir niyet tazelenmesine ihtiyaç vardır. Sürekli oyalamalarla, yurtdışındaki olayları bahane ederek, zamana oynama şeklinde olursa bu ikisinin sürdürülmesi çok güç. Biz çözüm sürecine katkı sağlayacak her faaliyete destek veririz ama çözüm süreci adı altında kamu düzeni tehdit edilirse buna da müsaade etmeyiz. Görmek istediğimiz somut adımlardır. Bütün illegal faaliyetlerin sona ermesidir. Ne zaman silahlı grupların silahlarını bırakacağı, Türkiye'yi terk edeceği sorusuna cevap vermeliler. Kararlı ve tutarlı bir tutum görmek istiyoruz. Tekrar bir olumlu atmosferin oluşması için her türlü adımı atmaya hazırız ama herkesten de gerekli adımları beklemek de hakkımız." 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.