Davutoğlu gördüğü tehlike üzerine Belediye Başkanlarını uyardı

SİYASET Haber Girişi : 25 Aralık 2014 08:41
Davutoğlu gördüğü tehlike üzerine Belediye Başkanlarını uyardı
Davutoğlu, belediye başkanlarını da uyararak, 'Şehre hükmetmeye kalkmayalım, şehre otorite kullanmaya kalkmayalım. Özellikle belediye başkanlarımıza söylüyorum. Önce şehrin talebesi olalım. Diz çökelim onun önünde' dedi.

Başbakan Davutoğlu, Esenler Belediyesi'nin düzenlediği ''Geleceğin Şehirleri Sempozyumu''nda belediye başkanlarını uyardı.

Davutoğlu, belediye başkanlarını da uyararak, 'Şehre hükmetmeye kalkmayalım, şehre otorite kullanmaya kalkmayalım. Özellikle belediye başkanlarımıza söylüyorum. Önce şehrin talebesi olalım. Diz çökelim onun önünde' dedi.

'TARİHİ BİR BORÇ'
Bazı şehirlerin bir "açık hava müzesi" gibi muhafaza edilmesi gerektiğine işaret eden Davutoğlu, bu şehirleri olduğu gibi muhafaza etmenin "tarihi bir borç" olduğunu söyledi.

'BİZİM ŞEHİRLER İÇİNDE GETTO YOKTUR'
Moderniteye örnek olarak New York'u gösteren Başbakan, Manhattan ve Harlem'i kıyaslayarak, "Şehri kuran burjuva ile varoşlardaki köleleri, emekçiler ayrı iki dünyada yaşar. İstanbul'da hiçbir zaman sınıfsallık katmanı içinde şehir insanları ayırmamıştır. Bizim şehirler içinde getto da yoktur, varoş da yoktur" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.