Cüneyt ARKIN Sevenlerinin omzunda uğurlandı

GÜNDEM Haber Girişi : 30 Haziran 2022 21:58
Cüneyt ARKIN Sevenlerinin omzunda uğurlandı
Geçtiğimiz salı günü hayatını kaybeden Yeşilçam'ın efsane ismi Cüneyt Arkın son yolculuğuna uğurlandı.

Geçtiğimiz salı günü hayatını kaybeden Yeşilçam'ın efsane ismi Cüneyt Arkın son yolculuğuna uğurlandı.

 

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende duygusal anlar yaşanırken Arkın'ın oğlu Murat Arkın, 'Bugün sizlerin sayenizde şunu anladım. Bizim ailemiz sandığımızdan çok daha büyük, çok daha güzelmiş.' dedi. Cenazeye katılan Türkan Şoray da tabuta sarılarak gözyaşlarına boğuldu.

 

85 yaşında hayata gözlerini yuman usta oyuncu Cüneyt Arkın'ın cenazesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenin ardından Teşvikiye Camii'ne getirildi. Kalabalık cami dışına taşarken, Betül Cüreklibatır hayat arkadaşı Cüneyt Arkın'ın tabutu başında gözyaşı döktü. Hayranları da tabutun başında dua etti.

 

'Hayatımda yediğim en güzel dayaktı'

 

CÜNEYT ARKIN'IN DOSTLARI DUAYEN SANATÇIYI ANLATTI!

'Hayatımda yediğim en güzel dayaktı'

 

Cüneyt Arkın'ın naaşı, öğlen namazına müteakip Teşvikiye Camii’nde kılanan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.

 

TÜRKAN ŞORAY GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

 

Cenaze törenine katılan 'Yeşilçam'ın Sultanı' Türkan Şoray da çok sayıda filmde beraber rol aldığı Cüneyt Arkın'ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Cüneyt Arkın'ın tabutuna kapanan Şoray, gözyaşlarına boğuldu.

 

Usta isim Cüneyt Arkına veda Törende oğlundan duygusal konuşma

 

AKM'DE DUYGU DOLU ANLAR

 

Atatürk Kültür Merkezi'ndeki törende duygu dolu anlar yaşanırken Cüneyt Arkın'ın rol aldığı filmlerden kesitler de gösterildi. AKM'deki törene gelen eşi Betül Arkın, AKM'ye girmeden önce yaptığı açıklamada, "Ben bu kadar çok sevildiğini gerçekten bilmiyordum. Gitti, dünyayı kurtardı. Kendini kurtaramadı maalesef. Evinde ölmek isterdi. Evinde öldü." ifadelerine yer verdi.

 

Törende konuşan oğlu Murat Arkın, "Bugün sizlerin sayenizde şunu anladım. Bizim ailemiz sandığımızdan çok daha büyük, çok daha güzelmiş. Ayaklarınıza sağlık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Babam övülmeyi çok seven bir insan değildi. Onu seven, sayan milyonlar için... O şimdi cennete gitti biliyorum. Gerçekten konuşamk çok güç. Boğazım düğümleniyor. Onu seven sayan milyonlar içim. O hayatında hep ‘milletim’ dedi ‘halkım’ dedi ‘vatanım’ dedi ve şimdi cennete gitti biliyorum ama gerçekten böyle adamlar cenneti bile vatan yapacak adamlar. Benim için gerçekten konuşmak çok güç baktığım her yerde o var . Her şeyi ondan öğrendik, attığım adımda, baktığım her yerde o var. Başım belaya girdiğin de yine o var. Bana "oğlum bela üzerine gelirse kaç bir adım geri at, bu senin korkak olduğunu göstermez. Baktın gelmeye devam ediyor, bir adım daha geri at. Baktın adım atacak yerin kalmadı, o zaman beladan daha bela ol" derdi. Dini, dili ırkı meshebi rengi politik görüşü ne olursa olsun tüm insanlarımızı birleştirici bir unsur oldu Cüneyt Arkın ne mutlu bize. Onun filmleriyle açılışı yaptık ben de onun filmlerinden bir replikle bitirmek istiyorum sözümü. Bugün çok ağlayan insan gördüm, zaman zaman hıçkıra hıçkıra zaman zaman da çekindiği için yüreğinden ağlayanları gördüm 'Ağlamayın bre! Böyle insanlara ağlamak değil, destan yaraşır." açıklamasını yaptı. dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.