Cumhurbaşkanlığı sofrasının kurulum görüntüleri paylaşıldı

GÜNDEM Haber Girişi : 25 Haziran 2015 00:55
Cumhurbaşkanlığı sofrasının kurulum görüntüleri paylaşıldı
Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bulunan ve tartışmalara neden olan sofranın kurulum aşaması görüntüleri , Cumhurbaşkanlığı tarafından paylaşıldı.
 

Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin Beştepe'deki iftar yemeğiyle ilgili iddialarına Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kez görüntülerle cevap verdi. Mimarlar Odası'nın 240 bin lira olduğu iddia edilen yemek masasının Demirel döneminden kaldığını ifade eden Erdoğan, iftarla ilgili iddialara ise iftira olarak nitelendirdi, bunların karşılıksız kalmayacağını söyledi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki iftar yemeğinde bu kez muhtarlarla bir araya geldi. İftar sonrası yaptığı konuşmada Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in de katıldığı iftar yemeğinde kullanılan masa, sandalye ve sunumda kullanılan malzemelerle ilgili iddialarına cevap veren Erdoğan, 240 bin lira olduğu iddia edilen masanın maliyetinrin 5 bin lira olduğunu ve Demirel döneminden kaldığını söyledi. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

BU KONULARI GÜNDEME GETİRMEYE UTANIYORUM

Biz Türkiye'ye gücüne ve şanına yakışır bir bina kazandırdığımıza inanıyoruz. Ben bu konuları gündeme getirmeye utanıyorum. 

'BU ÇOK ALÇAKÇA AHLAKSIZCA İFTİRA KAMPANYASI'

Geçen yaptığımız bir iftar sonrası çok alçakça, ahlaksızca tamamen yalana dayalı bir iftira kampanyası başlatıldı. O iftarda sandalyelerin masa, örtüsünün, çiçeğin maliyetinin 1 milyon lira olduğunu iddia ettiler. Bunlar yalandır iftiradır. Maaliyeti 240 bin lira dedi edilene masanın 4 bin 600 lira artı KDV'dir. Bunu 240 bin lira diye ifade ediyorlar.

'BUNLARIN HESABINI VERECEKLER'

Bunlar sayın Abdullah Gül'ün zamanından kalmadır ve böyle bir maaliyet yoktur. Çatal bıçak setleri rahmetli Demirel'in zamanından kalmadır. O akşam 110 kişilik iftar yemeği hazırlandı ve bu külliyenin mutfağından çıktı. Kişi başı yemek maaliyeti 30 liradır. Bu iddiaları ortaya atanlar ya hesap bilmiyorlar ya da niyetleri başka. Biz onların niyetlerini biliyoruz. Bu iftiraların hesaplarını hukuk önünde verecekler. Onların nasıl bir yaşam içinde olduklarını çok iyi biliyoruz. Benim dönemin tabak çatal gibi alının hiç bir malzeme yoktur ihtiyaç duyulduğunda elbette alınacaktır. Ana muhalefetin başındaki zat altın klozet var dedi, sonra Saray'da değil, Kocaeli Valiliği'nde olduğunu söyledi ama o da gerçek değil.

MESELE NE MASA NE ÇATAL-BIÇAK NE DE YEMEK MESELESİ!

Şu anda Tayyip Erdoğan, Cumhurun başı olarak buradadır. Burada mesele ne masa ne çatal bıçak ne de yemek meselesidir. Bize zenci Türk diyorlar, ben zenci Türk olmaktan gurur duyuyorum. Bizim milletimizle kucaklaşmamızı hazmedemiyorlar. Ben tarafsız değilim ben tarafı milletten yana olan bir Cumhurbaşkanıyım. Benim muhatabım doğrudan milletimin ta kendisidir.

CUMHURBAŞKANI'NA SAYGISIZLIK MİLLETE SAYGISIZLIKTIR

Cumhurbaşkanlığı makamı, miletin en üst düzey temsil makamıdır. Cumhurbaşkanlığını tanımayan milleti tanımamış olur. Cumhurbaşkanının meşruiyetine saldıran milletin iradesine saldırmış olur. Cumhurbaşkanına saygısızlık yapan millete saygısızlık yapmış olur."

İŞTE O VİDEO: 



TIKLA İZLE
Etiketler : sofra
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.