Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna'da

DÜNYA Haber Girişi : 03 Şubat 2022 21:43
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna'da
Erdoğan: Rusya ile Ukrayna arasında liderler seviyesinde bir zirveye ev sahipliği yapabiliriz

Erdoğan: Rusya ile Ukrayna arasında liderler seviyesinde bir zirveye ev sahipliği yapabiliriz


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yaptığı günübirlik ziyaretin ardından, mevkidaşı Volodimir Zelenski ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Kırım da dahil olmak üzere Ukrayna'nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü desteklemeye devam ettiğini" tekrarladı ve "Ticaret hacmimizi 10 milyar dolar hedefine yükseltmek için atılabilecek adımları değerlendirdik" diye konuştu.

 

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden gerginliğin tırmandığı bir dönemde ziyaretini gerçekleştiren Erdoğan, "Türkiye, Karadeniz'den komşu olduğu iki dost ülke arasındaki krizin sonlandırılması için üzerine düşeni yapmaya hazırdır. Liderler seviyesinde bir zirveye ya da teknik düzeyde görüşmelere memnuniyetle ev sahipliği yapabileceğimizi vurguladım" dedi.

 

Ukrayna ile imzalanan anlaşmaların, "stratejik ortaklığı daha ileri noktaya taşıma" isteğinin göstergesi olduğunu belirten Erdoğan, görüşmede "Kırım Tatarları başta olmak üzere soydaşlarımızın durumunu da değerlendirdik" dedi.

 

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski de "Savaşı bitirme yolunda, Ukrayna-Rusya arasında arabulucu olma inisiyatifi için" Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederek "Bugün imzaladığımız anlaşma, BAYKAR Makina İHA'larının Ukrayna'daki üretimini genişletecek" diye konuştu.

 

Ziyaretin hemen öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov da, Erdoğan'ın arabulucu rol oynama teklifini memnuniyetle karşıladıklarını, Rusya'nın da kabul etmesi halinde Ukrayna'nın doğusunda yaşanan krizin çözümü için yapılacak barış görüşmelerinin Türkiye'de gerçekleşebileceğini söylemişti:

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.