COCA COLALI İFTARA TEPKİ VAR

GÜNDEM Haber Girişi : 29 Temmuz 2013 13:13
COCA COLALI İFTARA TEPKİ VAR
Geçtiğimiz gün verilen Diyanet'in iftarında Diyanet camiasının önde gelen isimleri menülerini kola ile süsledi. Kurumun dini hassasiyet noktasındaki tavrı İslami kesimlerde tepkiyle karşılandı.

Geçtiğimiz gün verilen Diyanet'in iftarında Diyanet camiasının önde gelen isimleri menülerini kola ile süsledi. Kurumun dini hassasiyet noktasındaki tavrı İslami kesimlerde tepkiyle karşılandı.

Mübarek Ramazan ayındayız. Her yıl olduğu gibi ülkemizi manevi bir atmosfer kaplıyor. İnançlısı, dindarı, liberali ile toplum mübarek ayların sonuncusu olan Ramazan ile az ya da çok maneviyata yöneliyor. Caddeleri, sokakları, evleri, işyerlerini manevi bir güzellik kaplıyor. Türkiye’de dini eğitim, dini hizmetler ve manevi alanın, kısaca bütün diyanetten sorumlu kuruluşumuz Diyanet İşleri Başkanlığı da bu yıl ki Ramazan temasını “Helal Kazanç, Helal Lokma” olarak belirledi.
DİYANET’İN COLALI İFTARI
Önceki gün Ankara Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın çalışanları için verdiği ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, yardımcıları, Diyanet Vakfı yöneticileri, diyanet sendikalarının başkanlarının da katıldığı, İller Bankası Sosyal Tesisleri’nde ortaklaşa düzenlediği iftar yemeğinde masaların Coca Cola kutularıyla doldurulması, içecek olarak kola ikramında bulunulması gönülleri yaraladı.
GÖRMEZ  KALDIRTMIŞTI
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in göreve geldikten sonra Başkanlık makamında yer alan büfelerden Cola ve benzeri şüpheli içecekleri kaldırdığı biliniyor. Buna rağmen müftülük ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın çalışanlar için organize ettiği iftar programında, Cola’nın vazgeçilmez içecek olarak masalara dizilmesi şaşkınlıkla karşılandı.
KAFALARDA OLUŞAN SORULAR
Bu durum akıllarda bazı soru işaretlerine neden oldu:
“-Helal-haram ve şüphe konusunda en hassas olması gereken Diyanet İşleri’ne ve Başkanının masasına hangi vurdum duymaz ve umursamaz anlayış cola şişelerini dizebiliyor?
-Hangi anlayış, karamel rengini veren “5-metimidazol” madde ve az da olsa alkol bulunduğuna dair iddialarıyla uğraşan sinsi içecek Cola’ya Türkiye Diyanet İşleri Başkanı’nın masasına koyarak meşruiyet oluşturmaya çalışıyor?”
COLA’NIN GELİRLERİ İSRAİL’E
Cola’nın Yahudi asıllı sahibinin CNN International’a geçtiğimiz yıl yaptığı “Temmuz ayının tüm gelirini ve bundan sonra ki ayların kar paylarını İsrail ordusuna devrettiği” açıklamasını da hatırlatmak gerekiyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.