CHP'Lİ AYGÜNE TEPKİ YAĞIYOR

SİYASET Haber Girişi : 11 Eylül 2013 20:33
CHP'Lİ AYGÜNE TEPKİ YAĞIYOR
Her yaptığı olay, her konuştuğu tartışma konusu olan CHP'li Hüseyin Aygün'ün provokatif davranışları ve sözleri, bazı kesimler hariç, kamuoyunda büyük tepki topluyor.

Ankara'daki ODTÜ'de bağlı arazideki yol çalışmaları yüzünden çıkan protestolara destek için, Hatay'da yapılan eylemlerde hayatını kaybeden Atakan'ın cenazesinin ardından ise olaylar çıktı. Olaylarla ilgili olarak CHP'li vekilin paylaştığı mesajlar korkuttu.

Her yaptığı olay, her konuştuğu tartışma konusu olan CHP'li Hüseyin Aygün'ün provokatif davranışları ve sözleri, bazı kesimler hariç, kamuoyunda büyük tepki topluyor. Milletin sorunlarını Meclis'e taşıması geren bir milletvekilinin, çirkin ifadelerle millet arasında bölünmeye sebep olabilecek tavırlar sergilemesi Hüseyin Aygün'ün vekilliğini de tartışır hale getirdi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN 'FAŞİST DİKTATÖR' DEDİ

Dokunulmazlık zırhına bürünerek sağa sola saldıran CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Ahmet Atakan'ın Hatay'da hayatını kaybetmesinin ardından Twitter üzerinden attığı tweet, ?bir milletvekili nasıl böyle bir mesaj atabilir?' sorusunun sorulmasına neden oldu. Kan, nefret, iftira ve tehdit içeren mesajda "Bir şehit daha verdik, AKP'nin katil sürüleri dün Hatay'da 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Ahmet Atakan'ı katletti, faşit diktatör Tayyip ve adamlarının elleri kanlıdır, hesabını mutlaka soracağız. Hatay'dayız canımızı saat 16:00'da Çekmece-Armutlu'da On İki İmamların Katarı'na uğurluyoruz" ifadelerine yer verildi.

AYGÜN'ÜN BU İLK VUKUATI DEĞİL SON DA OLMAYACAK

Aygün'ün olayla ilgili olarak, CHP'li diğer vekillerin de körüklediği, Alevi-Sünni çatışması çıkarabilecek nitelikteki bu mesajı büyük tepki topladı. CHP'li vekilin son mesajı, yine geçmişte buna benzer vukuatlarını akıllara getirdi.

AYGÜN, ANKARA'DA PROVOKATÖRLÜK YAPTI

Hüseyin Aygün, Ankara'nın Mamak ilçesinde alevi ve sünni vatandaşları aynı bahçede buluşturan kültür merkezi inşaatı protestoları esnasında iş makineleri önünde durarak, eline aldığı taşla işçileri tehdit etti.

AYGÜN'ÜN PAYLAŞTIĞI FOTOĞRAF ARAP BAHARI'NDAN

Hüseyin Aygün'ün Taksim olaylarında polisin şiddet uyguladığını iddia ederek yaydığı fotoğraf da yalan çıktı. CHP'li vekilin, geçtiğimiz Haziran ayında meydana gelen Gezi Parkı olaylarıyla ilgili olarak paylaştığı fotoğrafın Türkiye ile ilgili değil Arap Baharı'na ait olduğunu İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu tarafından deşifre edildi.

İSLAM'A HAKARET ETTİ

Aygün, yine Gezi Parkı olayları esnasında, polisin kimyasal madde kullandığını, silah çektiği iddiasından tutun da ?kahrolsun dinci-faşist diktatörlük', ?İslam bayrağı altında değil, kızılbaş bayrağı altında buluşacağız' ifadeleri ve ?şerefsiz sürüsü' gibi amiyane ifadeler kullanmıştı.

PKK'YA DİYEMEDİĞİNİ TÜRK POLİSİNE SÖYLEDİ

Aygün, Ankara'da Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük 'ün ailesiyle birlikte TBMM'de basın toplantısı düzenlemiş polisin suç işlediğini ve terör örgütü gibi davrandığını iddia etmişti. Geçen yıl terör örgütü tarafından kaçırılan Aygün, PKK'lılar için de 'genç, saygılı çocuklar' demişti.

İMAM-HATİP LİSESİ ÖĞRENCİLERİNE AĞIR HAKARET

Aygün, Twitter hesabından paylaştığı mesajda "AKP'nin Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl 574 bin öğrenciyi İmam Hatip'e yönlendirecekmiş, 'yeni militanlar' geliyor, gözün aydın olsun El Nusra cephesi!" şeklinde ifadeler kullandı.

AK PARTİ VE POLİSLERE AĞIR HAKARET

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, AK Parti'ye geçeceğini açıklayan Sinan Yerlikaya'yı Yezid'in sofrasına oturmakla suçlayarak tüm AK Partililere hakaret etti. Ayrıca Aygün'ün komisyon toplantısında DHKP-C operasyonuna katılan polisleri eleştirirken de "eşek" dediği iddia edildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.